דיגיטל וטק

מהפכה ב-OpenAI: כמה החברה תרוויח בעקבות המהלך של סם אלטמן?

אחרי שכבשה את שוק הטכנולוגיה העולמי והאיצה את מהפכת ה-AI, מפתחת ChatGPT חברת OpenAI ממשיכה להתקדם בניסיון להפוך לחברה עסקית. עם שווי שוק של 157 מיליארד דולר, איך המהלך ישפיע על הרווחים?
מערכת ice | 
סם אלטמן (צילום shutterstock)
המהפכה העולמית של הבינה המלאכותית קיבלה תנופה משמעותית עם השקת ChatGPT על ידי OpenAI, שזכה להכרה עולמית ולהצלחה מסחרית מרשימה. מאז, שווי החברה, שבפברואר 2023 הוערך ב-157 מיליארד דולר, רק הולך ותופס תאוצה, בזכות שורת שיתופי פעולה עם חברות מובילות בתעשייה. אך כעת, אחרי ההצלחה העצומה, OpenAI עומדת בפני שינוי תאגידי משמעותי, שיכול לשנות את עתידה.
לפי דיווחים ראשוניים שפורסמו בבלומברג, החברה מנהלת מגעים עם משרד התובע הכללי של קליפורניה בנוגע לשינויים הצפויים במבנה התאגידי שלה. מדובר במהלך שיבחן את אופן הערכת הקניין הרוחני של החברה, ובו יתבצע תהליך רגולטורי שיבדוק כיצד לממש את שווי נכסיה, במיוחד את הפטנטים והטכנולוגיות המתקדמות שלה בתחום הבינה המלאכותית.
OpenAI, שהוקמה כארגון ללא מטרות רווח, ביצעה ב-2019 מהלך משמעותי כאשר הקימה חברה בת למטרות רווח, במטרה לגייס הון למשך פיתוח הטכנולוגיות שלה. החברה, שפועלת ללא כוונת רווח אך עם התחייבות למטרות אלטרואיסטיות, נאלצה לשנות את גישתה, לאחר שגילתה כי פיתוח מודלים מתקדמים של בינה מלאכותית דורש השקעה כספית עצומה.
ההכרה הגוברת בהצלחתה של OpenAI העלתה שורה של שאלות, לאור המתח שנוצר בין ההתחייבות החברתית לפיתוח טכנולוגי שמשרת את האנושות לבין הלחצים להפוך את החברה לרווחית. כעת, עם שווי של 157 מיליארד דולר, החברה שוקלת להקל על הקריטריונים שנקבעו בתחילת הדרך וליצור מבנה תאגידי פשוט יותר, שיאפשר למשקיעים להפיק ממנו תועלת כלכלית, אך גם ישמור על מטרותיה החברתיות.
לפי מידע שהגיע ממנהל אסטרטגיה ראשי בחברה, ג'ייסון קוון, החברה שואפת לשמור על זרוע ללא מטרות רווח בתוך המבנה החדש, שתהיה לה נתח מהחברה הרווחית. עם זאת, התהליך הזה עדיין מצריך בדיקה מעמיקה של רגולטורים. אחד האתגרים הגדולים הוא כיצד לאזן בין דרישות הרגולציה לבין הצורך להפיק רווחים ממנועי הצמיחה של החברה, כמו טכנולוגיות הבינה המלאכותית שפותחו.
המהלך עשוי להיתקל במורכבויות משפטיות נוספות. התובעת הכללית של דלאוור, קת'לין ג'נינגס, פנתה ל-OpenAI בדרישה להגיש את תוכניותיה לארגון מחדש על מנת לבחון את האישור המשפטי שלה. מומחים למשפט טוענים כי לא מדובר בתהליך פשוט, שכן יש צורך להבטיח כי כל ערך שיתקבל מהנכסים של החברה ישמש למטרות צדקה, כפי שמחייב החוק.
בינתיים, עם המשך גיוס ההשקעות והעבודה על המודלים החדשים, החברה ממתינה לאישור הסופי לשינויים התאגידיים שיכולים להפוך אותה לא רק לחלוצה בתחום הבינה המלאכותית, אלא גם לחברה רווחית, שתשמור על יעדיה החברתיים אך גם תספק תמורה למשקיעים ולצרכים הכלכליים שלה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה