דיגיטל וטק

מהפכה בתקשורת בישראל: זה המהלך שיקצץ לכם במחירים

ממשיכים להוזיל עלויות ולפתוח את השוק לתחרות - משרד התקשורת מקדם הפחתה משמעותית של עלות "יום ליווי" שחברת בזק מבצעת כדי לאפשר לספקיות האינטרנט להשתמש בתשתיות הנייחות שלה. הצפי: חיסכון משמעותי לספקי השירות שיעודד את התחרות בתחום הסיבים
מערכת ice | 
תושבי עזה עקפו את חסימת האינטרנט (צילום פלאש 90/ עבד רחים כתיב, pixabay)
במסגרת מהלך בחינה של תשתיות הסיבים, ולאחר שהופחתו בחודש אפריל השנה דמי השימוש בתשתיות של בזק, משרד התקשורת מפרסם היום (שלישי) שימוע נוסף להערות הציבור, במסגרתו מוצע להפחית משמעותית את עלויות "יום הליווי" שמבצעת חברת בזק עבור ספקיות הפורשות סיבים אופטיים בתשתיות הפאסיביות שלה.
על פי ההצעה, התשלום שמשלמות החברות לבזק ועומד כיום על 1,520 שקל ליום ליווי, יעמוד על 840 שקל ליום לכל היותר. כמו כן, עלות חצי יום ליווי ו/או ליווי סרק תופחת לסכום של 550 שקל לכל היותר. מוצע לקבוע את התעריפים המוצעים גם ביחס לתעריפי הליווי של חברת הוט. 

"יום ליווי" שמבצעת חברת בזק לספקיות הפורשות סיבים אופטיים אשר מבקשות להשתמש בתשתית הפאסיבית שלה, נועד לאפשר לבזק לפקח על פעילות עובדי החברות הפורשות, כך שלא יפגעו בתשתיות בזק הקיימות בזמן עבודתם. על פי בחינה שערך משרד התקשורת, התעריף שגובה חברת בזק הינו בלתי סביר ומגלם רווח משמעותי מאוד ביחס לעלות של בזק, זאת בזמן שתכלית השימוש בתשתיות פאסיביות הינה העצמת התחרות בשוק הסיבים. 
פעולת הליווי הינה פעילות הנלווית לשירות העיקרי של שימוש בתשתית הפאסיבית של בזק. היקף הפעילות אינו תלוי בביקוש לשירות מצד החברות הפורשות, מאחר שאין להן תועלת עצמאית ממנה, אלא רק מפעילות הפרישה. חברת בזק היא זו שקובעת באופן עצמאי מתי לספק את השירות הנילווה ומתי לא, וכפי שצויין לעיל המטרה המרכזית באספקת השירות עבורה היא שמירה על נכסיה.
בנסיבות אלו של פעילות המתבצעת לצרכי חברת בזק ולא לתועלת הלקוחות, אשר ניתן לראות אותם לעניין זה כלקוחות "שבויים", לא סביר כי פעילות נלווית זו תהפוך למוקד רווח משמעותי העומד בפני עצמו. על כן, מרכיב הרווח הכלול בתמחור הפעילות הנלווית לכשעצמה, ככל שקיים כזה, צריך להיות נמוך ביותר.
יצוין, כאמור, כי על פי ההצעה המודל צפוי לפעול גם על חברת 'הוט טלקום' לה קיימת תשתית פאסיבית המשמשת גם חברות אחרות. המודל המוצע נועד להקל על המתחרות של בזק והוט טלקום להשתמש בתשתיות הפאסיביות שלהן, כחלק מהשאיפה לאפשר לכל תושבי מדינת ישראל נגישות לסיבים ולעודד את החברות לפרוש ולהנגיש סיבים אופטיים לכל משק בית בישראל. עוד מוצע, כי גם חברות אחרות הפורשות תשתית סיבים יקבעו מחירים דומים בהתאמות הנדרשות. המודל המוצע מצטרף להפחתה המשמעותית בדמי השימוש בתשתיות הנייחות של בזק שבוצעה באפריל 2024 והורידה אותם מ-446 שקל לחודש לכל ק"מ לכדי 250 שקל בלבד.
שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי: "אנחנו ממשיכים במדיניות הפחתת המחירים ופתיחת השוק לתחרות. היום אנו מביאים בשורה צרכנית נוספת שתגביר את התחרות בשוק הסיבים האופטיים, ובסופו של דבר תגרור הוזלת מחירים לצרכן, כך שמהפכת הסיבים תגיע לכל בית בישראל במחיר שווה לכל נפש. משרד התקשורת בראשותי ימשיך לפעול במלוא המרץ לפתיחת שווקי התקשורת לתחרות בכל התחומים.״
מנכ"לית משרד התקשורת, עו"ד עינבל משש: "בזק נדרשת לפיקוח ובקרה על עבודת הספקים המורשים ולמניעת נזק לתשתיות. עם זאת, אנו סבורים כי אין הצדקה להפוך פעילות זו למקור רווח משמעותי. נמשיך לפעול לאזן בין שמירה על התשתיות לקידום תחרות הוגנת, במטרה ליצור סביבה המעודדת חדשנות ומנגישה תשתיות תקשורת מתקדמות לכל אזרחי ישראל, תוך שיפור השירות והוזלת המחירים לצרכן בהתאם למדיניות השר״.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה