דיגיטל וטק
בינה מלאכותית בשירות רפואת העיניים: "פתרונות טכנולוגיים ברמה עולמית"
NOTAL VISION הוא הסטארט אפ הזוכה בתכנית Roche for a Better Future ויחל במחקר קליני בבית החולים בילינסון בתמיכת רוש ישראל. הטכנולוגיה מרחיבה את הניטור של מחלות רשתית מהמרפאה לבית, מספקת לרופאי עיניים כלי אבחון מרחוק לניטור עצמי ואבחון ביתי, ניתוח נתונים בעזרת בינה מלאכותית ומערך תמיכת לקוחות ועוזרת לשמר את הראייה של המטופלים לטווח ארוך
הסטארט אפ הישראלי NOTAL VISION מספק שירותי בריאות דיגיטליים ממוקדי מטופלים לניטור מרחוק. הטכנולוגיה שהחברה פיתחה מרחיבה את הניטור של מחלות רשתית מהמרפאה לבית, ומספקת לרופאי עיניים כלי אבחון מרחוק כדי לתמוך בטיפול בחולים שלהם.
הטכנולוגיה מאפשרת גישה מוכחת לניטור עצמי ואבחון ביתי, ניתוח נתונים בעזרת בינה מלאכותית ומערך תמיכת לקוחות ועוזרת לשמר את הראייה של המטופלים לטווח ארוך. פלטפורמת Home OCT שפותחה במרכז הטכנולוגי של החברה בתל אביב, מיועדת לתמוך בטיפול מותאם אישית על ידי ניטור מרחוק של פעילות המחלה והתגובות לטיפול.
הטכנולוגיה תפחית גם את עומס הביקורים במרפאה ותקדם התמדה והיענות לטיפול לאורך זמן. התכנית השנה היא שיתוף פעולה ייחודי בין חברת רוש ישראל, Startup Nation Central ובית חולים בילינסון, והיא התמקדה ביוזמות כחול לבן בתחום מחלות הרשתית. בתום תהליך שארך כחצי שנה ובמסגרתו Startup Nation Central חשפה את הפעילות בפני מאות חברות באקוסיסטם המקומי ויצרה לחברות אלו הזדמנות עסקית ייחודית.
NOTAL VISION הוא הסטארט אפ הישראלי שהוכרז כמנצח בתחרות Roche for a Better Future, מבין 6 חברות סטארט אפ ישראליות שעלו לגמר והציגו פתרונות טכנולוגיים עם מענה לצרכי המטופלים במחלות רשתית, המהוות הגורם העיקרי לאובדן ראייה בגיל המבוגר ובקרב חולי סוכרת. שותפים נוספים בתוכנית הם רשות החדשנות, האיגוד הישראלי לרפואת עיניים ואלמדה ונצ'ורס.
NOTAL VISION נבחרה בשל המוצר החדשני, שיאפשר ניטור מרחוק אפקטיבי למטופלים במחלות רשתית, כך שיוכלו להפחית ביקורים במרפאה. החברה וזכתה למענק כספי ולמעטפת מלאה לביצוע מחקר קליני בבית החולים בילינסון. המחקר הקליני יאפשר לחברה להוכיח את האפקטיביות של הטכנולוגיה שלה בעולם האמיתי. בנוסף, NOTAL VISION תקבל תמיכה וליווי של בית החולים, חברת רוש וטובי המומחים בישראל.
אבי דנציגר, מנכ"ל רוש ישראל, "בתקופה זו יותר מתמיד ראינו חשיבות גדולה לקדם טכנולוגיות ישראליות במסגרת Roche for a Better Future, ומצאנו כאן, כמו תמיד, יזמים מדהימים עם פתרונות טכנולוגיים ברמה העולמית ובאמת הרגשנו שאנחנו בוחרים פתרון מעולה מבין 6 הטכנולוגיות מעולות שהגיעו לגמר".
"באמצעות תוכנית זו חשפנו בפני מאות חברות הזדמנות עסקית לפתרון אתגר גלובלי בעולם הבריאות", ציין מנכ"ל Startup Nation Central, אבי חסון. "שילוב היזמות הישראלית, יחד חברות רב לאומיות מובילות כמו רוש, לצד בית חולים בלינסון, מהווה זרז להטמעת תהליכי חדשנות פתוחה בעולם הבריאות. ישראל הינה מרכז חדשנות גלובלי ואנו רואים בשיתופי פעולה סוג זה בסיס לפריצות דרך חדשניות והצמחת הסקטור כולו".
ד"ר איתן וירטהיים, מנהל בתי החולים בילינסון והשרון: "המלחמה הובילה אותנו בבילינסון לחשב מסלול מחדש בכל מה שנוגע לטיפול מרחוק, תוך שימוש בפתרונות הכי חדשניים שאפשר לעלות על הדעת, גם ברמה היצירתית וגם בהיבט הטכנולוגי והסטארט-אפ שנבחר בהחלט תואם למקום שאליו אנחנו צועדים".
גידי בנימיני נוטל, CTO ומנהל הפעילות בישראל של NOTAL VISION, "אנחנו מתרגשים מאוד מהזכייה ומצפים לשלב הבא של הפיילוט בו נעבוד בשיתוף עם בילינסון ורוש ישראל. הפתרון של NOTAL VISION יצור מהפכה בטיפול בחולי רשתית ויאפשר לנטר אותם מרחוק בנוחות של ביתם. לדבריו, אנחנו הטכנולוגיה ישראלית וחשוב לנו מאוד כחברה להצליח בישראל, על אף שעיקר הפעילות שלנו בארה"ב ובשאר העולם אבל חשוב לנו לזכור את ישראל".
גידי בנימיני נוטל, CTO ומנהל הפעילות בישראל של NOTAL VISION, "אנחנו מתרגשים מאוד מהזכייה ומצפים לשלב הבא של הפיילוט בו נעבוד בשיתוף עם בילינסון ורוש ישראל. הפתרון של NOTAL VISION יצור מהפכה בטיפול בחולי רשתית ויאפשר לנטר אותם מרחוק בנוחות של ביתם. לדבריו, אנחנו הטכנולוגיה ישראלית וחשוב לנו מאוד כחברה להצליח בישראל, על אף שעיקר הפעילות שלנו בארה"ב ובשאר העולם אבל חשוב לנו לזכור את ישראל".
באתגר נבחר גם הסטארט אפ XOLOTAR כאהוד הקהל וזכה למירב הקולות של המשתתפים באירוע הסיום. XOLOTAR מפתחת מלווים רפואיים מבוססי בינה מלאכותית המדמים אינטראקציות פנים-אל-פנים של אחים ואחיות עם מטופלים, ומנחים אותם ביצירת ושימור הרגלי בריאות הנחוצים לניהול מצבם הרפואי.
הסטרטאפ הזוכה נבחר ע"י ועדה מייעצת המשלבת בין המומחים המובילים בתחום בניהם, פרופ' סשה פאוזר (Sascha Fauser), ראש תחום העיניים העולמי וסגן נשיא pRED (מחקר ופיתוח מוקדם) בחברת רוש, פרופ' ריטה ארליך, מנהלת יחידת הרשתית בבית החולים בילינסון, פרופ' ענת לבנשטיין, יו"ר איגוד העיניים ונשיאת היורטינה (EURETINA), פרופ' איתי חוברס, מנהל מערך העיניים בהדסה, לצד מומחים בתחום החדשנות וביניהם, חגית הנדל - Chief Information Officer בבית חולים בילינסון, ד"ר אירית יניב, מנכ"לית אלמדה ונצ'רס, נטע גרובר פרי, מנהלת תוכניות בריאות בינלאומיות ברשות החדשנות ופרופ' רן גלעד- בכרך, פרופ' להנדסה ביו-רפואית, וראש תחום Digital Sciences for Hi-Tech באוניברסיטת תל אביב.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.להרחיב את את פתרונות העיניים והראייהמאור 03/2024/11הגב לתגובה זו0 0צריך להרחיב את הפתרונות ראייה לבתי חולים: אסף הרופא, איכילוב בת״א, אסותא ת״א, קפלן, מאיר כפר-סבא, לוינשטיין רעננה, רמב״ם חיפה, ברזילי אשקלון, סורוקה באר-שבע, אסותא אשדודסגור
-
1.רחוטין יא אלוף (ל"ת)רב נגד 03/2024/11הגב לתגובה זו0 0סגור