תרבות ופנאי
רבקה זהר חושפת את הדרמה הרפואית שעברה: "כמעט לא הייתי פה"
הזמרת רבקה זהר השיקה השבוע סינגל חדש לקראת אלבום חדש שיצא לאור בקרוב, בדואט מרגש עם הזמר אברהם טל. בראיון ל-ice היא מדברת על התקופה הקשה שעברה וגם תהליך היצירה: "השיר כאילו מדבר על העם שלנו"

בשנתיים האחרונות עובדת רבקה זהר על אלבום חדש, כולו דואטים עם אמנים אחרים, ביחד עם המפיק המוזיקלי אודי תורג'מן. מתוכו יוצא סינגל ראשון "שמש מזהב" – דואט מרגש במיוחד של הזמרת המוערכת עם אברהם טל, מהזמרים האהובים והמצליחים בארץ.
לרגל השקת הסינגל רבקה זהר מתראיינת ל-ice ומשתפת אותנו בדרמה הרפואית המטלטלת שהיא עברה, עליה כתב כשהשיקה את הסינגל שהייתה "כפסע מפי תהום".
ברכות לרגל הוצאת הסינגל החדש בדרך לאלבום חדש. עברנו הרבה דברים מאז, וגם את מספרת על זה בהודעה שהוצאת כי עברת "שנה וחצי מאתגרות מאוד". תוכלי לשתף אותנו מה קרה?
"זה אומר שכמעט ולא הייתי פה אבל כנראה שבשמיים רצו אחרת, באותם רגעים דרמטיים לא חששתי לחיי, הייתי שלמה ובסוף אודי אמר לי את עוד תעלי על במה וזה נשמע לי כל כך רחוק".
זאת הייתה התפרצות של בעיה בריאותית?
"זה היה מאוד מפחיד. זה התחיל מזה שלא יכולתי לנשום, הגיעו אליי ממד"א, ואז הם שלחו למיון בבית חולים ושם נתנו חמצן, וזה קצת עזר. אחרי זה גילו מה הבעיה, בסוף ראו שיש לי סתימה בכליה. בשביל לפתור את זה עשו צנתור, מי שעשה את זה היה אמן יוצא מן הכלל וברגע שהוא סידר את זה - הכל עבר. תודה לאל".
איך הייתה העבודה עם אברהם טל, יש לך רקורד עשיר ועבודה עם המון מוזיקאים וזמרים. במה הוא שונה מאחרים?
"אני הקלטתי את השיר קודם ואז קראנו לאברהם טל. המפיק שלי אמר שאנחנו דומים כי אנחנו מגישים מאותו מקום. הוא טען כי 'יש לכם את אותו רגש בשירה', כאילו הנשמה שלנו דומה. והוא כל כך ריגש אותי כשאני שמעתי אותו שר, וההימצאות שלי באולפן עזרה לו להתרגש עוד פעם. זה יצא קסום".
השיר הזה יצא בתקופה ממש לא פשוטה שאנחנו עדיין עוברים, ובכלל בשבוע האחרון עם חזרתם של חללים חטופים, זה הרגיש לי כאילו השיר נכתב על מה שקורה לנו בישראל. גם את הרגשת ככה כשביצעת את זה?
"כשאני שומעת את השיר אני מרגישה את זה, זה כאילו מדבר על העם שלנו, על מה שהוא עובר. זה מרטיט. כשהיינו באולפן והקלטנו אז שרנו עוד שיר ולא חשבנו, ידענו שהוא יפה אבל לא קישרתי אותו לעם או למצב, עכשיו אני באמת מרגישה את זה".
כמה את מתרגשת לקראת יציאת האלבום החדש שלך?
"אני ממש מתרגשת. הוא יכיל דואטים עם כל מיני אמנים. אודי תורג'מן כתב דואטים וממש עשה את זה בהתאמה לכל אמן בנפרד. אני גם חוזרת להופיע ומתרגשת מכך מאוד".
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה