תרבות ופנאי
יפתח רמון: "אבא שלי רצה להביא איתו מהחלל אחדות לישראל"
כנס החלל הבינלאומי ה-20 ע"ש אילן רמון ז"ל נפתח בתל אביב, בטקס אזכרה לציון 22 שנים להתרסקות מעבורת החלל קולומביה. בנו של אילן ז"ל, יפתח רמון, פתח את הטקס: "המשימה של אבא שלי הייתה רגע היסטורי עבור הקהילה היהודית בעולם". צפו
כנס החלל הבינלאומי ה-20 ע"ש אילן רמון ז"ל נפתח הבוקר (שני) בתל אביב, בטקס אזכרה לציון 22 שנים להתרסקות מעבורת החלל קולומביה, שבה נספו כל שבעת אנשי הצוות, בהם האסטרונאוט הישראלי הראשון, אילן רמון. המעבורת התפרקה בדרכה חזרה לכדור הארץ ב-1 בפברואר 2003, אחרי משימה בת 16 ימים בחלל.
במהלך הטקס, נשא בנו של אילן רמון ז"ל, יפתח רמון, שכיכב לאחרונה ב"המירוץ למיליון", את דברי הפתיחה ואמר: "זהו כבוד גדול לעמוד כאן לפניכם היום באירוע המיוחד הזה, שבו אנו זוכרים את צוות STS-107 וממשיכים את המורשת של אבי, אילן רמון".
יפתח רמון המשיך: "המשימה של אבא שלי לא הייתה רק רגע היסטורי עבור ישראל, אלא גם עבור כל הקהילה היהודית. כשהוא יצא לחלל, התאחדנו, כולנו – ללא קשר לרקע, לאמונות או למקום שממנו הגענו. זה הפך לסמל של גאווה, אפשרויות חדשות ותקווה".
"אבל אבי לא היה לבדו במסע הזה. הוא היה חלק מצוות. האסטרונאוטים שהשתתפו במשימה יצרו קשר מדהים. למרות שהם הגיעו ממדינות ותרבויות שונות, הם חלקו מטרה אחת: לדחוף את גבולות הידע האנושי ולחקור את החלל. במהלך הזמן שלהם יחד בנאס"א ובחלל, הם הפכו למשפחה שנייה עבורנו".
רמון הוסיף: "אבא שלי, אילן וחבריו לצוות ידעו שהצלחה בחלל – ובחיים – מגיעה מעבודה משותפת, תמיכה הדדית וכבוד אחד לשני. רוח הצוות והאחדות הזו הייתה משהו שאבי רצה להביא איתו בחזרה לישראל, אך לא ניתנה לו ההזדמנות. המשימה שלו הייתה יותר מהישג אישי עבורו; היא הפכה לסמל עבור כולנו למה שאפשרי כשאנשים עובדים יחד למען טובת הכלל. אבי האמין שחקר החלל יכול לקרב בין אנשים – לא רק בין אומות, אלא בין כל בני האדם".
המעבורת קולומביה אמורה הייתה לנחות בכדור הארץ בשעת צהריים מוקדמת של 1 בפברואר 2003, לפי שעון ארה"ב, אך כשהסתיימה הספירה לאחור – לא נראתה המעבורת באופק. משפחותיהם של האסטרונאוטים החלו לפנות מאתר הנחיתה, ואז החלו להגיע תמונות מטקסס שבהן נראו כדורי אש בשמיים. היו אלה שרידי המעבורת.
מלבד אילן רמון וריק האסבנד, נהרגו באסון גם וויליאם מק'קול, מייקל אנדרסון, דיוויד בראון, קלפנה צ'אולה ודיוויד בראון. שרידי גופותיהם של האסטרונאוטים נאספו והובאו לקבורה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה