קריפטו

להשקיע בקריפטו – בזהירות: כך תתגוננו מהונאות | מדריך

הבחירות בארה"ב הביאו להתעניינות גוברת בקריפטו שמחלחלת גם לישראל. רגע לפני שאתם נכנסים לתחום, הכירו את הסיכונים ואת הטיפים להתגונן מהם
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
אמנם ישראל רחוקה מאימוץ נרחב של הקריפטו, אבל בתקופות כמו הנוכחית, שבהן ביטקוין שובר שיאים, גם אצלנו נרשם עניין ורבים נכנסים לעולם המטבעות הדיגיטליים ולא תמיד מודעים לסיכונים שכל מי שמנסה להרוויח מהעלייה המטאורית בערך המטבעות הדיגיטליים צריך לדעת לזהות ולפעול בהתאם.
ההתעניינות הגוברת בקריפטו מתודלקת מניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ומובילה בשבועות האחרונים גם לעלייה ניכרת בערך המטבעות, אבל אותה התלהבות בשוק גם יוצרת הזדמנויות לרמאים לנצל את הציבור, כמו בכל התקופות בהיסטוריה שנוכלים ניצלו אנשים שחיפשו להתעשר בקלות. 
למה יש בזמן האחרון יותר הונאות קריפטו?
בשנים האחרונות עלתה באופן ניכר פעילות ההונאה בתחום הקריפטו, מוסרים מחברת אבטחת המידע ESET, ומצביעים על כמה גורמים מרכזיים. ראשית, היעדר רגולציה ברורה, בניגוד לשווקי הבורסה המסורתיים, מקשה על המשקיעים להבדיל בין הצעות אמינות לכאלה שמעורבות בהונאות. בנוסף, הזינוק המהיר במחירי המטבעות הדיגיטליים גורם לאנשים רבים לרוץ אחרי הרווח המהיר ומוביל להשקעות חפוזות.
הרשתות החברתיות תורמות גם הן להעצמת התופעה, כאשר משפיענים פותחים דיאלוג עם הקהל ויוצרים באז סביב השקעות קריפטו, לעיתים תוך כדי הטעיית הציבור. כמו כן, מתקפות פישינג על משקיעים שממהרים לפעול ולהשקיע במטבעות דיגיטליים, במיוחד כשמדובר בהשקעות שמבטיחות רווחים מיידיים, הן מרכיב נוסף שמסייע לרמאים להוציא מהקורבנות כספים בקלות.
כך תימנעו מהונאות קריפטו
הדרך הטובה ביותר להימנע מהונאות היא פשוט להישאר חשדניים ולהפעיל שיקול דעת, אומרים מומחי חברת אבטחת המידע ESET, ומציעים מספר טיפים שיכולים לעזור.
אל תספקו פרטים אישיים
אל תעבירו את המידע האישי שלכם, במיוחד אם אתם מקבלים פניות שלא אתם יזמתם באמצעות דוא"ל, SMS או רשתות חברתיות. אם יש ספק, צרו קשר ישירות עם השולח.
תהיו חשדנים כלפי הצעות "מדהימות"
אם משהו נשמע טוב מדי כדי להיות אמיתי, הוא כנראה לא אמיתי. כל הצעה להשקעה חייבת להיבחן בזהירות.
הפעילו אימות דו-שלבי
הוסיפו שכתב הגנה באמצעות הפעלת אימות דו-שלבי בכל חשבון קריפטו.
הימנעו מהשקעות הדורשות תשלום מראש
כל הצעה להשקעה שדורשת כסף לפני ההשקעה עצמה היא סימן אזהרה.
השתמשו בחנויות אפליקציות רשמיות בלבד
אל תורידו אפליקציות ממקורות לא רשמיים.
התקינו תוכנת אנטי-וירוס אמינה
כדי להימנע מווירוסים ונוזקות, התקינו תוכנה למניעת נזקים ממקור אמין.
יש לכם כבר ארנק קריפטו? כך תגנו עליו
השתמשו בארנק חומרה (Hardware Wallet)

ארנקים פיזיים, כמו Ledger או Trezor, מאחסנים את המפתחות הפרטיים שלכם במצב לא מקוון, מה שמקטין את הסיכון לפריצות מקוונות.
שמרו את המפתח הפרטי במקום בטוח
המפתח הפרטי הוא הגישה הבלעדית לארנק שלכם. הימנעו מאחסונו בענן או במכשירים מקוונים. רשמו אותו ידנית ואחסנו במקום מוגן מפני נזקים פיזיים.
הפעילו אימות דו-שלבי 
הוספת שכבת אבטחה נוספת שתקשה לגשת באופן לא מורשה לארנק שלכם. השתמשו באפליקציות ייעודיות ולא במסרונים, שכן הם פגיעים יותר.
הימנעו משימוש ברשתות וויפי ציבוריות
רשתות ציבוריות עלולות להיות פגיעות למתקפות, בעיקר אם אין להן אפילו סיסמה. אם יש צורך להשתמש בהן, השתמשו בשירות VPN אמין להצפנת התקשורת.
הורידו אפליקציות רק ממקורות רשמיים
אפליקציות מזויפות עלולות לגנוב את פרטי הארנק שלכם. הקפידו להוריד אפליקציות רק מאתרים רשמיים או מחנויות אפליקציות מוכרות.
עדכנו את התוכנה והקושחה (Firmware) 
יצרני ארנקי חומרה משחררים עדכונים לשיפור האבטחה. ודאו שהמכשיר והתוכנה שלכם מעודכנים לגרסה האחרונה.
היזהרו מהונאות פישינג 
היו ערניים להודעות דוא"ל או אתרים המתחזים לשירותים מוכרים. בדקו תמיד את כתובת האתר ואל תלחצו על קישורים חשודים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה