קריפטו
דולרים או קריפטו: מה מעדיפים ארגוני הטרור?
הלוחמה בטרור במדינות המפותחות מתמקדת בראש ובראשונה במלחמה במימון הפעילות של הארגונים ובקטיעת המקורות הפיננסיים שלהם. מה חלקו של הקריפטו במימון הטרור בעולם והאם הוא יותר משמעותי מהדולר
ב 7 לאוקטובר 2023 חווינו את האירוע הכי טראומטי לאומה לאחר שחמאס פרצו את גדר ההפרדה מרצועת עזה וביצעו מעשי זעווה כשהם טבחו ורצחו ללא הבכנה בישראלים וחטפו 251 ישראלים וזרים, בהם תינוקות, ילדים, נשים וקשישים. מהם 101 עדיין נמצאים בשבי החמאס בתנאים בלתי נסבלים ובלי עדויות למצב הבריאותי שלהם.
גורמים רבים עזרו לחמאס לבנות את כוחו אך הגורם העיקרי הוא המימון שהחמאס קיבל מהעולם. רבים תוהים, מבין נתיבי המימון השונים, מה נתיב המימון שסייע לחמאס יותר, מזוודות הדולרים או הקריפטו?
למרות האנונימיות של המשתמש ברוב המוחלט של מטבעות הקריפטו, רשויות אכיפת החוק וארגונים שנלחמים בפעילות טרור או בארגוני הפשיעה משתמשים במיטב הכלים שעוזרים לנתח את הפעילות ברשתות הבלוקציין השונות. בעזרת כלים מצליחים המנגנונים לאתר דפוסי פעולה שמנסים להסתיר פעילות מימון טרור וזאת בנוסף לרגולציה המתרחבת ומתהדקת בתחום הקריפטו ברחבי העולם שעוזרת לאין שיעור למגר את תופעת מימון הטרור בנכסים וירטואליים ומסייעים להקפיא להחרים ולחבל בנסיונות המימון בטרור דרך המטבעות הדיגיטליים.
ההערכות הן שהסכום הכולל של הדולרים שעברו במזוודות לרצועת עזה באישור ממשלות ישראל האחרונות, חוצה את רף ה- 360 מיליוני דולרים בשנה, בממוצע לשני העשורים האחרונים, וזה לפי ההערכות הצנועות ביותר. בעוד שעל פי נתוני משרד הביטחון, בין השנים 2019 ל 2023, הסכום שחמאס גייס בעזרת הקריפטו עומד על 41 מיליון דולר.
המטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור מדווח על סכומים שנעים בין 5 עד 10 מיליון ש"ח שנתפסים מדי חודש ועוד אין ספור ארנקים וכתובות שנחסמים ונכנסים לרשימה שחורה מה שמקשה עד בלתי אפשרי את המכירה של הנכסים בבורסות בפרט והשימוש בהון הזה בכלל. שר הביטחון שפוטר היוצא, יואב גלנט, התריע על הסוגיה ופעל לא מעט עוד לפני טבח השביעי באוקטובר במטרה למנוע את זרימת הקריפטו השחור לחמאס.
עוד ב-
ע"פ סוכנות הידיעות רויטרס, בשנת 2022 תעשיית הקריפטו סבלה ממכה של תקיפות סייבר שבוצעו על ידי ארגונים ומדינות טרור בראשם רוסיה, איראן וצפון קוריאה כשבמקרה של האחרונה זה היה מקור מימון רציני שעזר למדינה הקומוניסטית לפתח את הצבא. סכום כולל של 20 מיליארד דולר נגנבו בקריפטו באותה שנה. הנתונים מעידים שוב על חשיבות הדמוקרטיזציה הביזור והשקיפות של השלטון וההון והתרומה של הקריפטו לתהליך כאשר עוד ועוד מדינות מצטרפות לאמנות בינלאומיות שמונעות הלבנת הון ומימון טרור שמתגלות כאפקטיביות בעיקר במקרה של נכסים דיגיטליים לאור השקיפות ואף למרות האנונימיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה