כסף וצרכנות

וולט העלתה מחירים: כמה ישראל משלמת ביחס לעולם?

וולט יצאה השבוע בשירות חדש בו היא משיקה שירות משלוחים ללא הגבלה בעלות של 49.90 שקלים. ice בדק וכמה, כמה השירות הזה יעלה לכם בעולם לעומת ישראל. ספויילר: יקר יותר
ענת סימן טוב | 
Wolt (צילום shutterstock)
רשת המשלוחים וולט השיקה אתמול את וולט פלוס בעלות של 49.90 שקלים לחודש, בו תקבלו משלוחים ללא הגבלה כמות למשך חודש שלם.
הסערה סביב הנושא התחוללה לאחר שהחברה העלתה את דמי התפעול שלה משני שקלים לכמעט 5.90 שקלים. בדקנו והשווינו את המצב – היכן אנחנו עומדים מול העולם, הן במחירי התפעול והן במחירי וולט פלוס.
עד כה, הסערה התמקדה בעיקר בדמי התפעול, אך כיום חשוב לשנות את המיקוד. לפי אפליקציית וולט, בדקנו מספר ערים במדינות שונות את עלויות המנוי החודשי לשירות וולט פלוס, המאפשר משלוחים ללא עלות וללא הגבלה. Ice בדק ומצא, כמה יעלה לכם וולט פלוס במדינות שונות.
המדינה שבה משלמים הכי פחות היא טוקיו, שם התשלום החודשי הוא 498 ין, או 333 ין בתשלום שנתי לחודש, מה ששווה ערך ל-11.43 שקלים בחודש ו-7.64 שקלים אם משלמים שנית מראש. בישראל התשלום הוא 49.90 שקלים לחודש, שזה כמעט פי 5 יותר מהמדינה הזולה ביותר.
לפי פרסומים של וולט, דמי התפעול משתנים ממדינה למדינה. כך, למשל, ביפן גובה התקרה לדמי תפעול היא 12% מגובה ההזמנה, עם תקרה של 9 שקלים. איסלנד היא היקרה ביותר בדמי תפעול של 10 שקלים, עם גובה של 5% מגובה ההזמנה.
ישראל לא נמצאת בקצוות של דמי התפעול – לא הזולים ולא היקרים – אך היא בהחלט נמצאת בממוצע ביחס לשאר המדינות.
הזעקה האמיתית צריכה להיות על כך שכל תחום שמגיע לישראל, נמכר הרבה יותר יקר מאשר בחו"ל. מדובר במדינות דומות לנו, ובכל זאת אנחנו משלמים כמעט פי 5 יותר.
 
בעוד שהפער בין דמי התפעול בין מדינות שונות לא תמיד חריף, נראה שישראל נשארת בולטת במחירי וולט פלוס, בהם הפערים בין המקומות שבהם המנוי זול לאלה שבהם הוא יקר, משאירים את הצרכן הישראלי בתמונה לא אטרקטיבית כל כך.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה