כסף וצרכנות
החומוס מתייקר: זינוק של יותר מ-50% במחיר המנה הישראלית
מחירי המנה העממית קפצו משמעותית מ-2020, כך מגלה מכון חקר הקמעונאות בראשותו של ד"ר חזי גור מזרחי שחושף בשיתוף עם ice מי החומוסייה הזולה יותר ומי היקרה

בשנים האחרונות, מנת החומוס הבסיסית, שנחשבת למנה העממית ביותר במטבח הישראלי, הפכה ליקרה משמעותית. סקירה של מחירי החומוס במסעדות ברחבי הארץ מגלה כי מחיר מנת חומוס ממוצעת זינק מ-22-28 שקלים בשנת 2020 ל-35-45 שקלים כיום, עלייה של כ-50% בממוצע. זאת לפי מחקר של המכון לחקר הקמעונאות בראשותו של ד"ר חזי גור מזרחי.
בעלי מסעדות החומוס מצביעים על מספר גורמים מרכזיים בעליית המחירים. הראשון, הוא עליית מחירי חומרי הגלם, ובראשם החומוס והטחינה הגולמית, עלייה בשכר המינימום, והתייקרות דמי השכירות. "העלויות שלנו הכפילו את עצמן", מסביר מוחמד, בעל חומוסייה ותיקה בחיפה. "רק מחיר הקילו חומוס גולמי עלה ב-40% בשלוש השנים האחרונות".
למרות העלייה במחירים, הישראלים לא מוותרים על החומוס. סקר צרכנים שנערך בקרב 500 נשאלים מגלה כי הישראלי הממוצע אוכל חומוס במסעדה פעמיים בחודש. 65% מהנשאלים ציינו כי הם מעדיפים לאכול חומוס בשעות הבוקר והצהרים המוקדמות, כאשר שיא הצריכה הוא בימי שישי.
סקרנו 20 מסעדות המתמחות בחומוס עם מנה של חומוס גרגירים וטחינה על פי המסורת ומצאנו פערים של יותר מ 100% כמובן שישנם פרמטרים שצריכים לבחון כמו גודל המנה, אחוז הטחינה, כשרות, מיקום וכמובן הטעם. מה שחשוב שיתחילו למתן את מחירי המנה האהובה כמו שחלק מהמסעדות עדיין יודעות לעשות.
מחירי המנות החלו ב-20 במסעדה הזולה ביותר בחומוס ערפאת שבירושלים לבין המנה היקרה ביותר בעלות של 39 שקלים ברשת הארצית חומוס ג'ינג'י. פעם של יותר מ-50%.
.png)
שוק מסעדות החומוס בישראל מגלגל כ-מיליארד שקלים בשנה, עם למעלה מ-600 חומוסיות הפועלות ברחבי הארץ. התחרות הגוברת הביאה לפיצול השוק לשני מגזרים עיקריים: החומוסיות המסורתיות, המציעות מנה בסיסית ב-30-40 שקלים, ומסעדות ה"בוטיק" שמחירי המנה בהן מתחילים ב-45 שקלים ומגיעים עד 65 שקלים למנה מיוחדת.
סקר הצרכנים מגלה כי 70% מהנשאלים סבורים שמחיר סביר למנת חומוס בסיסית הוא 25-30 שקלים. "מעבר ל-40 שקלים למנה בסיסית, זה כבר לא משתלם", אומר יוסי כהן, צרכן קבוע. עם זאת, 45% מהנשאלים ציינו כי הם מוכנים לשלם יותר עבור חומוס במסעדות המתמחות, בתנאי שהאיכות מצדיקה את המחיר.
עוד ב-
הצרכנים מגדירים חומוס איכותי לפי מספר פרמטרים: מרקם קרמי וחלק (85% מהנשאלים), טריות (80%), טעם מאוזן של טחינה וחומוס (75%), וכמות נדיבה (70%). "הצרכן הישראלי הוא מבין גדול בחומוס", אומר ד"ר חזי גור מזרחי, מומחה להתנהגות צרכנים. "הוא מוכן לשלם יותר, אבל רק אם הוא מקבל את התמורה המלאה לכספו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(17):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
13.כל כך זול להכין בביתרונן טל 01/2025/27הגב לתגובה זו0 0לא מבין את האנשיםסגור
-
12.זוכריםיהודה 01/2025/26הגב לתגובה זו0 0מזיינים אותכם ואתם משלמים זוכרים יש חרם על שטראוס לא קונים שטראוס יד מורדכיסגור
-
11.לא לשלם גם עם יש כסף מיותרDsonorid 01/2025/23הגב לתגובה זו0 0לא לשם גם עם יש כסף מיותרסגור
-
10.מוכנה לשלם כל שקל באהבה אצל הג'ינג'י הכי טעים טרי ונקי (ל"ת)אמא 01/2025/22הגב לתגובה זו0 1סגור
-
אז תשלמי.... (ל"ת)אזרח 01/2025/22הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
9.העלות של עסקית בחומוס הכרםאפי 01/2025/21הגב לתגובה זו0 0עלתה פעמיים בשנה האחרונה מ 49 ל 55 ועכשיו מגיעה ל 60. זה פסיכיסגור
-
8.25 מקסימוםצפון 01/2025/21הגב לתגובה זו2 0עכו.חורפיש.פקיעיןסגור
-
7.היחידי שנותן ביצה במחיר הזה!חיים 01/2025/21הגב לתגובה זו0 0ג׳ינג׳י היחידי שנותן ביצה!!! וגם לא ציינתם מחיר נכון!סגור
-
נראה שמגיב מטעם.... (ל"ת)אזרח 01/2025/22הגב לתגובה זו0 0סגור
-
לאכול חומס ביתי בביתאלופי חומוס הביתי 01/2025/22הגב לתגובה זו0 0שבעלי המסעדות יאכלו את החומס לבד הם חושבים שאנחנו תרנגולות כל מוצר שלא נראה לכם תחרימו רמת החומוס במסעדות היא ירודה תכינו בבית הכי טעים אל תשכחו שמאחרי החומוס יש מרקים וחמוצים ועוד ועודאז נא להגיע למסעדות עם שקית מלאה כסףסגור
-
6.אתם לא מפרסמים אף תגובה שלי כדוד 01/2025/21הגב לתגובה זו0 0כיוון שהכל שם אמת, מקריסים את מעמד הביניים לפי אג'נדה 2030סגור
-
5.בהדונס אבן גבירול תל אביב כבר 40 ש''ח (ל"ת)יוני 01/2025/21הגב לתגובה זו0 1סגור
-
4.חומוסאילן 01/2025/21הגב לתגובה זו1 0אנשים תתחילו ליצר בבית הרבה הרבה יותר טעים הרבה הרבה יותר נקי הרבה הרבה יותר בריא והעיקר הרבה הרבה הרבה הרבה יותר זולסגור
-
3.חומוס שייקלהרפי פרץ 01/2025/20הגב לתגובה זו0 0בראשון לציון הוא חומוס נפלא!!! בטוח שכל אחד שיקרא את זה ויגיע לשייקלה יהנה מאוד מהמנה שלו וגם המחיר לא בשמיים.סגור
-
2.חומוס ערפאת? באמת?שטעטלער 01/2025/20הגב לתגובה זו0 1דווקא בשווארמה סינוואר החומוס יותר טעים.סגור
-
עראפת זה סך הכל עוד שם משפחה...אין קשר ליאסרל 01/2025/22הגב לתגובה זו1 0זה כמו להגיד שאסור ללכת לקיבוץ עמיר בגלל יגאל עמיר. בחייאת.סגור
-
1.להפסיק קניותאבי 01/2025/20הגב לתגובה זו4 0של מוצרים שמתייקריםסגור