כסף וצרכנות

מענקים של 9,630 שקל בדרך: מי יזכה לקבל את הכסף?

אושרה לקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק לעדכון תגמולי המילואים: ההצעה מאריכה בשנה נוספת את העלאת התגמול המינימלי למשרתים שיעמוד על 321 שקל ליום, משנה את חישוב התגמול לטובת משרתים עצמאיים ומתקנת עיוות שהביא על פי הערכת האוצר לתשלום עודף של מאות מיליוני שקלים בשנת 2024 למשרתים שעובדים במקביל לשירות
מערכת ice | 
ביטוח לאומי (צילום shutterstock)
ועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ ישראל אייכלר אישרה לקריאות לשנייה ושלישית הצעת חוק ממשלתית בנושא תגמולי מילואים בנסיבות חירום. ההצעה מתקנת מספר רכיבים באופן תגמול המשרתים ומתאימה אותם למאפייני השירות התכוף והממושך של משרתים רבים מאז פרוץ המלחמה. להצעה הממשלתית מוזגו אתמול שתי הצעות חוק פרטיות של חברי הכנסת יצחק קרויזר, ינון אזולאי, שלום דנינו וח"כים נוספים לשינוי חישוב תגמול המילואים לטובת משרת שהוא עצמאי. 
בדיון אתמול הציג נציג משרד האוצר בוועדה את עיקרי התיקונים המוצעים: התיקון הראשון מאריך בשנה נוספת את הוראת השעה שאושרה בסמוך לתחילת המלחמה והעלתה את התגמול המינימלי למשרתים מ-215 שקל ל-310 שקל ליום - עד סוף 2025. בכפוף לאישור החוק במליאה, לאחר ההארכה והצמדה למדד המחירים לצרכן, יעמוד השנה התגמול המינימלי על 321 שקל ליום שהם 9,630 שקל בחודש. 
התיקון השני משנה את שיטת חישוב התגמולים למשרתים שהם עצמאים לשנים 2023 ו-2024 ומאפשר לתגמל אותם על פי החישוב המיטיב מבין 2 אפשרויות ובאופן שימנע יצירת חובות כתוצאה מירידת הכנסות העסק בתקופת השירות. 
התיקון השלישי נועד למנוע עיוות שנוצר עקב התארכות המלחמה והיווצרות של תופעה רחבה של עבודה במקביל לשירות המילואים. נציג משרד האוצר הסביר אתמול כי "כיום אדם שמשרת ועובד במקביל ב-100% משרה מקבל תשלום מהמעסיק וגם שיפוי שכר מלא מהביטוח הלאומי. כאשר מדובר במצב מתמשך נוצרת תוספת מלאכותית לשיפוי מהביטוח הלאומי מאחר והשכר הקובע לחישוב התגמולים הופך להיות השכר הכפול. בכל חודש זה עולה שוב ומגיע לפעמים לעשרות אחוזים. הצעות החוק מבקשת לקחת את הרכיב הנוסף ולהגביל אותו ל-20% מגובה השכר". נציג המשרד הדגיש כי התיקון לא פוגע ביכולת של העובד לעבוד במקביל לשירות ולקבל תגמול כפול, אלא רק מגביל את העלייה הנוצרת עקב העיוות לעד 20% מגובר השכר, מה שיביא התגמול הכולל למשרת שגם עובד ב-100% משרה לעד 220% משכרו בחודש.
על פי הערכת עלות של משרד האוצר שבוצעה לבקשת הוועדה והוצגה בדיון היום, הביא העיוות המתואר ל'ניפוח' שכר מלאכותי בשווי מאות מיליוני שקלים בשנת 2024. לדברי נציגי המשרד, אם היה התיקון עובר בתחילת שנת 2024, הייתה נחסכת עלות של כ-600 מיליון ש"ח, ששולמו בשנה זו למשרתים בגין עלייה של יותר מ- 20% בשכרם במהלך השנה. הנציגים הדגישו כי החישוב מביא בחשבון עליית שכר ריאלית של כ-5% בשנה לעובד, שתוכר לצורך חישוב התגמולים גם לאחר התיקון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה