כסף וצרכנות

רשות המסים תפספס מיליארדי שקלים: אתם עשויים לשלם ביוקר?

המהלך השאפתני של רשות המסים לגביית 10 מיליארד שקלים מחברות ישראליות נתקל במכשול משמעותי, כאשר התברר כי באוצר טעו בהערכות והחברות יוכלו לחלק דיבידנדים רק בסוף שנת 2025, המצב החדש שנוצר מאלץ את קובעי המדיניות לחשוב מחדש על האסטרטגיה הפיסקלית של המדינה והאזרחים עשויים לשלם במסים חדשים
מערכת ice | 
רשות המסים יוצאת למלחמה (צילום shutterstock)
הציבור יצטרך להשלים 8 מיליארד שקל בעוד החברות הגדולות ניצלו ממימוש רווחים כלואים. שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', שנתן לאחרונה התייחסות מקיפה לנושא 'הרווחים הכלואים', כאשר צפה כי החוק יוכל להכניס לקופת המדינה כ-10 מיליארד שקל בשנה הראשונה בלבד עם אפשרות לעלייה בשנים הבאות, זאת במסגרת המאבק בגירעון הגדול אליו נקלעה המדינה בעקבות מלחמת חרבות ברזל, נתקל בבעיה גדולה.
המהלך השאפתני של רשות המסים לגביית 10 מיליארד שקלים מחברות ישראליות נתקל במכשול משמעותי, כאשר התברר כי החברות יוכלו לחלק דיבידנדים רק בסוף שנת 2025. על פי YNET, עיכוב זה מהווה מכה קשה לתכניות האוצר, שציפה להשתמש בכספים אלו לצמצום הגירעון בתקציב המדינה לשנה הקרובה. המצב החדש שנוצר מאלץ את קובעי המדיניות לחשוב מחדש על האסטרטגיה הפיסקלית של המדינה ומי שעשויים לשלם ביוקר הם אזרחי ישראל שעשויים אולי לספוג מס חדש.
כתגובה למצב, משרד האוצר מגבש תוכנית חדשנית שעשויה לשנות את המשוואה כולה. במרכז התוכנית עומדת הצעה למתן הטבות מס משמעותיות לחברות שיבחרו למשוך את רווחיהן מוקדם יותר. מהלך זה, אם יצליח, עשוי לאפשר למדינה לגבות את המיליארדים החסרים בלוח זמנים מוקדם יותר, ובכך להקל על האתגרים התקציביים המיידיים. עם זאת, הצלחת התוכנית תלויה בנכונותן של החברות להיענות להטבות המוצעות.
כזכור, בזמנו סמוטריץ' הבהיר: "זאת סוגיה חשובה ומשמעותית, נמצאים פה אנשי נשיאות המגזר  העסקי ואנחנו עוד בשיח. צריך לומר תודה כי את מרבית התוכנית העסקית אנחנו מעבירים בהסכמה. יש לי תחושה שגם סביב העקרונות יש הסכמות, יש דיונים על חלופות, אני בטוח שהוועדה תעשה את עבודתה נאמנה. אני מאמין שהמתווה הכללי הוא נכון ואותו צריך לדייק. אני מאמין שנגיע להסכמות עם הוועדה והמגזר העסקי".

לדבריו, במשרד האוצר כרגע לא מטילים שום מס חדש, אך מבקשים לתקן מצב בו אנשים או חברות ניצלו פרצות ונמנעו מלשלם מס שהיו צריכים לשלם: "המטרה שלנו להביא לתשלום מס אמת. מרבית אזרחי מדינת  ישראל משלמים אחוזי מס מסוים, ויש מי שהתאגדו שכתוצאה מהמיסוי הדו שלבי נמנעים מלשלם מס. כל אחד מאיתנו משלם מס ואחרי שנתן למדינה את חלקה משקיע את כספו. הדבר הזה הוא לא צודק ולא נכון, אנחנו רוצים ששיעורי המס יהיו כמה שיותר אחידים, ולא שפערים יהוו תמריץ לעסקים להתאגד בצורות מסוימות. אנחנו לא רוצים שהשאלה האם לפעול כעצמאי או חברה בע"מ יושפע כתוצאה מהמיסוי, לכן בקצה אנחנו רוצים שכולם ישלמו פחות או יותר אותו דבר". 
אגב, עם תום תקופת הזכאות לתשלום מס בגין "רווחים כלואים" ב-2022, היקף המס שנגבה כתוצאה מהפשרת הרווחים הכלואים עומד על סך של כ-2.9 מיליארד שקל. במסגרת המהלך הופשרו רווחים בהיקף כולל של כ-35 מיליארד שקל. ראוי לציין כי סכום הגביה מהמהלך גבוה בהרבה מתחזית הגביה המוקדמת שעמדה על כמיליארד שקל.
יש לציין כי המדינה הודיעה כי המלחמה הולידה נזק של עשרות מיליארדי שקלים בסך הכל ועלויות השיקום, הפיצוי והבנייה מחדש יסתכמו במיליארדים רבים של שקלים, זאת על רקע גזירות כלכליות קשות שייכנסו ב-2025 כמו העלאת המע"מ ומסים נוספים כדי להלחם בנזק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה