כסף וצרכנות

מהפכה במסעדות בישראל: זו הרפורמה החדשה שתכנס לתוקף

רפורמת משרד הבריאות ברישוי עסקי מזון, שר הבריאות אוריאל בוסו: "המשך ישיר של המאבק שלנו ביוקר המחיה ומהלך היסטורי נוסף כחלק ממימוש המדיניות לטיוב הרגולציה, להסרת חסמים ולהקלה על היזמים הישראלים. הרפורמה תביא איתה הגדלה של התחרות במשק ובתקווה הוזלת מחירים עבור הצרכן בקצה"
מערכת ice | 
מזון נזרק לפח (צילום shutterstock, freepik)

שר הבריאות, אוריאל בוסו, מנכ״ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב וד"ר שרון אלרעי פרייס ראש חטיבת בריאות הציבור במשרד הבריאות, הציגו היום (ראשון* את  הרפורמה שיזם משרד הבריאות בנוגע לרישוי עסקי מזון. מתווה הרפורמה מוגש כעת להערות הציבור שיוגשו עד ה 17.11. 

‏‎הרגולציה בישראל על רישוי עסקים בכלל, ועל עסקי מזון בפרט, מיושנת, מטילה נטל רגולטורי עודף כבד על העוסקים, ובכך פוגעת בתחרויות של הסקטור, דבר המביא להוצאה עודפת, וללא הוכחה לתועלת בריאותית.  משרד הבריאות ער לצורך בשינוי משמעותי בתפיסה הרגולטורית הבסיסית. הרפורמה תתאים את הרגולציה בישראל לרגולציה המובילה בעולם, תוך התמקדות בהכשרת העוסקים בתחום ובאחריות בעל העסק בניהול סיכונים ובשמירה על בריאות הציבור באופן יעיל ואפקטיבי תוך הקלת עול כלכלי מיותר לעוסקים בתחום וללקוחות.  
 



הרגולציה בתחום בתי האוכל נועדה לשמור על בריאות הציבור ולהתמודד עם הסיכונים הכרוכים באחסון, הכנה והגשה של מזון מסוגים שונים. סיכונים אלה עלולים להתבטא בשיעורים מוגברים של מחלות מעיים, הרעלת מזון, והתפרצויות של זיהומים מסוגים שונים, שעלולים להיות מסכני חיים.

מטרת הרגולציה היא להבטיח כי המזון המוגש לסועדים בטוח לאכילה ואינו מסכן את בריאותם. על כן, הרגולציה בתחום תקבע דרישות תוצאתיות ככל שניתן. העוסקים בתחום יכירו את הסיכונים העולים מפעילותם, ויפעלו למנוע אותם. כך ניתן יהיה לעבור ממצב לעומתי של מפקח-מפוקח למצב בו כל הגורמים (מפקחים ומפוקחים כאחד) פועלים באופן מותאם על מנת לשמור על בריאות הציבור. 
שר הבריאות אוריאל בוסו: "משרד הבריאות ניצב כבר למעלה משנה בחזית הלחימה אל מול אחד מהאתגרים הגדולים ביותר שידעה מדינת ישראל. תוך כדי טיפול בפצועים, השקעה בשיקום ויישום התוכנית הלאומית לבריאות הנפש, ממשיך המשרד לקדם רפורמות וצעדים חסרי תקדים עבור הציבור, רובם במסגרת יישום ההסכם הקואליציוני של יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי".
"כחלק מהמאבק ביוקר המחיה, הצלחנו להעביר במהלך מושב הקיץ שעבר שתיים מרפורמות הדגל של משרד הבריאות - רפורמת הייבוא במזון ובתמרוקים, שמבחינתנו כמשרד מהוות שינוי תפיסה משמעותי, שבמסגרתו אנחנו מפחיתים בנטל הרגולטורי לייבואנים ויזמים, חוסכים בהוצאות ומעניקים להם יותר עצמאות, תוך פיקוח והקפדה על בריאותו של הציבור". 
"רפורמת רישוי העסקים של משרד הבריאות, היא המשך ישיר של העשייה הזאת ומהלך היסטורי נוסף כחלק ממימוש המדיניות לטיוב הרגולציה, להסרת חסמים ולהקלה על היזמים הישראלים - שתביא איתה הגדלה של התחרות במשק ובתקווה הוזלת מחירים עבור הצרכן בקצה". 
"על הרפורמה ברישוי עסקים התחלנו לעבוד לפני כחצי שנה מתוך הבנה שחייבים להביא לשינוי בתחום ולהתאים אותו לשנת 2024. ואני מבקש להודות למנכ"ל המשרד משה בר סימן-טוב, לראש שירותי בריאות הציבור שרון אלרועי פרייס ולכל מי שלקח חלק בקידום המהלך".
מנכ״ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב מסר:  ״הרפורמה הזו שיזם משרד הבריאות תייצר שיווי משקל חדש בזכות הרפורמה נוכל לדאוג טוב יותר לבריאות הציבור באמצעות מנגנוני פיקוח יותר מתאימים ונוכל לייצר גמישות בעסקי המזון. בהמשך לרפורמות הקודמות שיזם המשרד בשנתיים האחרונות בתחום התמרוקים ובתחום המזון הרפורמה הנוכחית שיזמנו תתאים את הרגולציה הישראלית לזו האירופאית". 
כדי שהמהלך הזה יצליח כולם צריכים להתגייס למאמץ - אנחנו מהצד שלנו נקל על הרגולציה, ונסייע ונדריך את העסקים, השלטון המקומי שיסייע בפיקוח, בעלי העסקים שיקחו אחריות תוך קבלת סמכויות וגם הציבור יהיה צריך להיות יותר אקטיבי בדרישות שלו ובדרישות שלו מעסקים שיעבדו בצורה נאותה. זה תהליך שלא התחיל היום, אנחנו מציגים היום קפיצת מדרגה אמיתית. בסיומה של הרפורמה נגיע למצב שבו יהיה בישראל יותר ביטחון בבריאות הציבור וגם הקלות וגמישות לעסקים".
ראש חטיבת שירותי בריאות, ד״ר שרון אלרעי פרייס ״הרפורמה שאנחנו מציגים היום היא תוצר של תהליך עם שותפים רבים, גם מתוך המשרד וגם מחוצה לו. המטרה שלנו היא לייצר רגולציה עדכנית, ששומרת על בריאות הציבור ולא מהווה חסם כלכלי לעסקים קטנים, בוודאי בעת הזו. אנחנו במשרד הבריאות רואים את התפקיד שלנו לסייע לעסקים למצוא פתרונות שמאפשרים להם לעבוד תוך שמירה על בריאות הציבור", הרפורמה מיועדת להתחיל בעוד כחצי שנה כאשר היא מחולקת לשלושה צעדים.

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה