כסף וצרכנות
אחרי 76 שנה: סניף הפלאפל הוותיק ומהאהובים בישראל נסגר
סיפורו של "מלך הפלאפל" בירושלים, הוא מסע מרתק בזמן, המשקף את תהפוכותיה של ירושלים לאורך שבעה עשורים, אך כעת הוא סוגר את שעריו לראשונה מאז נפתח אי שם ב-1948
במרכזה של ירושלים, בצומת הסואן של רחובות המלך ג'ורג' ואגריפס, נסגרו השבוע דלתותיו של מוסד קולינרי בן 76 שנים. "מלך הפלאפל", מקום שהיה עד לא מזמן סמל לחיי הלילה התוססים של העיר, נאלץ להכריז על סגירה, מסמן את קץ תקופה ומותיר אחריו זיכרונות מתובלים בנוסטלגיה.
סיפורו של "מלך הפלאפל" הוא מסע מרתק בזמן, המשקף את תהפוכותיה של ירושלים לאורך שבעה עשורים. הכל החל ב-1948, בעיצומו של המצור על העיר, כאשר הצייר משה אלנתן החליט לפתוח דוכן פלאפל קטן. מי היה מאמין אז שאותו דוכן צנוע יהפוך לאבן שואבת לירושלמים ולתיירים כאחד?
אך כמו ירושלים עצמה, גם "מלך הפלאפל" עבר תהפוכות. במיינט ירושלים, הביאו את סיפורו של אלי אזולאי, הבעלים האחרון שניהל את המקום בעשור האחרון, שמספר על המציאות המורכבת: "כולם יודעים שמרכז העיר כבר מזמן לא מה שהיה פעם. שרדנו איכשהו את הקורונה, אבל בחודשים האחרונים זה כבר לא היה משתלם."
דבריו של אזולאי חושפים את האתגרים העומדים בפני עסקים קטנים במרכזי הערים: עלויות גבוהות, שינויים בהרגלי הצרכנים, ותחרות גוברת. "פעם היינו סוגרים בחצות ולפעמים אפילו מושכים עד אחת בלילה. היום אחרי שש בערב העיר מתרוקנת," הוא מתאר בעצב את השינוי הדרמטי.
אך הסיפור של "מלך הפלאפל" אינו רק סיפור של אובדן. זהו גם סיפור של התחדשות והסתגלות. אזולאי, למרות הקשיים, מתכנן לפתוח מקום קטן יותר בשכונת קריית יובל, תחת אותו שם מוכר. זוהי תזכורת לכוח העמידות והיצירתיות של בעלי עסקים קטנים, המסרבים להיכנע לנסיבות המשתנות.
בעוד שסגירת הסניף המיתולוגי מסמנת סוף עידן, היא גם מעוררת שאלות על עתידם של מרכזי הערים ועל האיזון העדין בין שימור המורשת לבין התאמה לצרכים המודרניים. האם נצליח לשמר את הטעם הייחודי של העבר תוך כדי התקדמות אל העתיד?
עוד ב-
כך, בעוד כדורי הפלאפל האחרונים מתקררים בסיר, "מלך הפלאפל" מותיר אחריו לא רק זיכרונות של טעמים וריחות, אלא גם תזכורת לחשיבותם של מקומות כאלה בבניית הזהות העירונית והקהילתית. אולי, כמו הצייר משה אלנתן שהפך את מכחולו לכף טיגון ובחזרה, גם "מלך הפלאפל" ימצא דרך להמשיך ולצייר את סיפורה המתמשך של ירושלים, גם אם במקום ובצורה שונים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(13):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
12.כבר לא היה טעיםאבישי בן דוד 06/2024/29הגב לתגובה זו1 0בעבר היה פלאפל משובח. בשנים האחרונות התדרדר מאד. הפלאפל היחידי בעולם שאחרי ביס אחד במנה זרקתי הכל. וזו הסיבה העיקרית לסגירה. שלא יספרו לכם סיפורים.סגור
-
11.חיפהקרטוש 06/2024/29הגב לתגובה זו0 0היום החתןנות לא מחזיקות מעמד מה שהיה היהסגור
-
10.הכי הכי הכי טעים בארץקאופמן יוסף 06/2024/28הגב לתגובה זו0 0מעולה מעולהסגור
-
9.יחסר לנו, תמיד היה טוב לסגור סיבוב בעיר אצלו (ל"ת)אורח 06/2024/28הגב לתגובה זו0 0סגור
-
8.היה אחד הטעימים בירושליםשירן כהן 06/2024/28הגב לתגובה זו0 0אני כסטודנטית בעברית השתדלתי תמיד לעצור שם ולאכול רק שםסגור
- טען עוד
-
7.צריך פלפל טוב באילתגורדון רמזי 06/2024/27הגב לתגובה זו0 0רוצים סניף של פלפל מעולה באילת מי באסגור
-
6.השכירות והארנונה הורגת תעברו לתלפיות או קטמון יבואו לשם (ל"ת)חבל אוכל עממי 06/2024/27הגב לתגובה זו0 0סגור
-
5.עצוב בלב,תודה על ימים וזכרונות טוביםצח 06/2024/24הגב לתגובה זו1 0הטעם הטוב של ירושלים של פעםסגור
-
4.צריך להוריד מחיריםזובי 06/2024/24הגב לתגובה זו8 0ואז הקהל יבוא בהמוניו והכסף יזרום כמו מיםסגור
-
3.הביא את זה על עצמומשה 06/2024/24הגב לתגובה זו1 1מקום כושל, ממש לא בגלל הקורונה. הייתי שם, וכל היחס היה ברצפה. הביקורות בגוגל מראות שזה משהו שיטתי מצד הבעלים, וגם העובד שנמצא שם.סגור
-
2.מלך הפלפלעדי גורדון 06/2024/23הגב לתגובה זו2 0המקום היה שנים של מש מיזרחיסגור
-
חיפהקרטוש 06/2024/29הגב לתגובה זו0 0יותר פירסום מאשר טעםסגור
-
1.כגגככ 06/2024/23הגב לתגובה זו0 0הממסד הורס כול חלקה טובהסגור