קריירה ולימודים

סטודנטים במילואים? המלגות הנדיבות שחולקו באוניברסיטת בר אילן

אוניברסיטת בר-אילן חילקה היום 13 מיליון שקל ל-2,500 סטודנטים משרתי מילואים, ו-200 מפונים מיישובי הצפון והעוטף. בחודש הבא תחולק פעימה נוספת. בדיקה מגלה: 23% ממשרתי המילואים באוניברסיטה הן נשים
מערכת ice | 
סטודנט במילואים (צילום שלומי מזרחי)
כ-4000 סטודנטים של אוניברסיטת בר-אילן גויסו לשירות מילואים או פונו מביתם החל מה-7 באוקטובר, מה שגרם לאוניברסיטה להודיע בתחילת הלחימה על הקמת קרן חירום למען חיילי וחיילות המילואים והסטודנטים שבחזית.
כדי להבטיח זאת, הנהלת האוניברסיטה הובילה קמפיין גיוס המונים ראשון מסוגו בעולם האקדמי. הסטודנטים, העובדים והבוגרים הפכו לשגרירים ובנוסף גויסו תרומות מתורמים וידידי האוניברסיטה בארץ וברחבי העולם - ובסך הכל נאספו כ-20 מיליון שקל.

הפעימה הראשונה של המלגות בשווי של 13 מיליון שקל חולקה היום: 2,700 סטודנטים הגישו בקשה וקיבלו מלגות על סך 1,000-6,000 שקל, מתוכם 2,500 סטודנטים וסטודנטיות המשרתים במילואים ו-200 מפונים מיישובי הצפון והעוטף.
מנתונים שקיבלה האוניברסיטה עולים נתונים מעניינים: 23% ממשרתי המילואים הן נשים, ומחצית ממשרתי המילואים שירתו יותר מ-30 יום. מספר המשרתים הגבוה ביותר באחוזים הוא בפקולטה להנדסה, שם 37% מהסטודנטים גויסו למילואים. אחוזים גבוהים גם בבית ספר למנהל עסקים עם 22% מגויסים, אחריו המחלקה ללימודי א"י וארכאולוגיה עם 20% מגויסים. האוניברסיטה קוראת לכלל משרתי המילואים וכאלה שנפגעו מהמלחמה להגיש בקשה באתר האוניברסיטה, כאשר פעימה נוספת תחולק בחודש הבא.
זהר ינון, משנה בכיר לנשיא ומנכ"ל האוניברסיטה: "מדובר בישום השלב הכלכלי של המתווה "אפוד אקדמי" לתמיכה במשרתי המילואים, מפונים ובני זוג של משרתי מילואים. זהו מתווה הכולל פטורים מעד שלושה קורסים, נקודות זכות אקדמיות, תגבורים, חונכים אישיים והקלטות של קורסים. כל אחד מסעיפי האפוד האקדמי דורש מהאוניברסיטה היערכות חסרת תקדים והסטת תקציבים בסדרי גודל שלא נדרשנו להם בעבר, הכל כדי לסייע לאלה שמגנים עלינו ושומרים על בטחון ישראל".
לפי עקרונות המתווה שנבנה בהובלת סגן הרקטור פרופ' אריה רייך ואושר על ידי הנהלת האוניברסיטה: הכרה בשירות מילואים כפעילות המזכה בנקודות זכות אקדמיות: סטודנטים לתואר ראשון ששירתו לפחות 14 יום במילואים, מהם 5 ימים ברצף, יהיו זכאים לפטור מנקודות זכות. ככל ששירתו יותר ימים יקבלו יותר נקודות זכות, עד לתקרה השווה לשלושה קורסים בתואר. סטודנטים לתואר שני יוכלו לקבל פטור מקורס אחד החל מהיום ה-21 למילואים.
זכות לבחור ציון "עובר" שלא יכנס לממוצע התואר: מדובר בהטבה לשני קורסים אותם הסטודנט עבר בהצלחה, בהם הציון המספרי יומר לציון ״עובר״ והוא לא יכנס לממוצע. הטבה זו תקפה גם לבני זוג של משרתים במילואים ולהם ילדים מתחת לגיל 13, למפונים מביתם עקב המלחמה וגם לאנשי כוחות הביטחון.
מועד ג': יינתן לסטודנטים ששירתו מינימום של 10 ימי מילואים וכן סטודנטים ששירתו שירות מילואים בצו 8 של 5 ימים רצופים לפחות, במהלך תקופת הבחינות או במהלך הסמסטר, או 21 ימים במצטבר (ומבלי שהיו 5 ימים רצופים) במהלך הסמסטר שלפני תקופת הבחינות. הציון הסופי יהיה הגבוה מבין שני הציונים שהסטודנט קיבל אם נבחן בשני מועדים.
עזרה לימודית: סטודנטים אשר שירתו במילואים בתקופת הסמסטר יהיו זכאים לסיוע בהשלמת חומר הלימוד באמצעות הרצאות ותרגולים מיוחדים עבורם, פגישות הדרכה מיוחדות עם מרצה/מתרגל הקורס, שיעורי חזרה, סיוע של סטודנט מצטיין וכן כל מעטפת עזרה נוספת שהמחלקות שבהן הסטודנטים לומדים יחליטו עליהן. כמו כן, המרצים יקליטו את כל ההרצאות וישתדלו להקל עליהם בנושא הגשת תרגילים ומטלות ביניים, בהתאם לשיקול דעת המרצים. רכזי המילואים שבכל מחלקה יהיו אחראים על הדאגה האישית לכל הסטודנטים ששירתו במילואים כאמור.
מלגות: מתוך הערכה למשרתי ומשרתות המילואים, הקמנו מערכת תמיכה וסיוע בתשלומי שכר הלימוד. גובה המלגה יושפע מאורך שירות המילואים, שירות קרבי או אחר, מצב סוציו אקונומי, מפונים ועוד קריטריונים מסוג זה. כך למשל דיירי מעונות מגויסי צו 8 או משרתי מילואים זכאים למלגת סיוע במימון שכ"ד לחודשים אוקטובר, נובמבר ודצמבר 2023 בנוסף למלגת שכר לימוד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה