קריירה ולימודים

המשבר הייטק הישראלי: האם נמצא הפתרון למחסור בכוח האדם?

המצב הביטחוני, הביא עמו גם אתגרים חדשים ומביא את החברות הישראליות לחפש מדינות נוספות בעלות כוח אדם איכותי. חברות רבות במשק הישראלי אימצו את מודל ה-OffShore, במטרה לזכות ביציבות ולהתמודד עם המציאות המשברית במגזר הטכנולוגי
מערכת ice | 
גיוס עובדים (צילום freepik)
בעיצומם של האתגרים האינטנסיביים שמציבה המלחמה בישראל, חברות היי-טק ישראליות מוכיחות יכולת הסתגלות יוצאת דופן, החברות הללו רתמו פתרונות חדישים כדי להתמודד עם המחסור בכוח אדם. בעוד האומה מתמודדת עם המורכבות של המלחמה ולמרות הירידה בתקציבי ה-IT, הביקוש נותר בעינו. למעשה הוא גבר. כתוצאה מכך, ובכדי לספק איכות גבוהה בתקציב נמוך חברות החלו להקים מרכזי פיתוח ברחבי אירופה. 
על פי אלון בן נון, מנהל יחידת ההייטק ומיקור חוץ, יתרון בולט נוסף הוא ההזדמנות לנצל טכנולוגיות מתפתחות שאולי לא פותחו בישראל. מפתחים המגיעים ממדינות אירופה מוצאים את עצמם לעיתים קרובות פועלים בטווח רחב יותר, ומעניקים חשיפה למגוון של טכנולוגיות.
קבוצת Aman, זיהתה את חוסר היציבות במשק כבר בשנת 2020, כחלק מתוכנית ההתגוננות מפני המשברים הבינה כי עליה לצמצם את התלות במדינה ספציפית ולהתחיל להקים מרכז פיתוח במדינות שונות על הגלובוס, המדינות הראשונות היו פולין, פורטוגל וסרביה.
במשך עשרות שנים הקבוצה ביססה את אחיזתה בישראל, בשנים האחרונות הקבוצה זיהתה את המשברים שעתידים לבוא וכחלק ממהלך ההיערכות שלה, החלה להקים מרכזי פיתוח בכל העולם, היא הייתה מחלוצי ה OffShore והיום מדובר בחברת הIT הפרטית הגדולה ביותר בישראל, עם מאות עובדים במרכזי פיתוח בעולם.
בשלוש השנים האחרונות קבוצת אמן הפכה לקניון גלובלי עם חנויות בוטיק, היא מחזיקה במרכזי פיתוח על כל רחבי הגלובוס, ב14 מדינות: פולין, סרביה ופורטוגל ושיתופי פעולה במדינות מזרח אירופה כמו קרואטיה, גאורגיה, מולדובה, אלבניה ועוד.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה