קריירה ולימודים
הפטור ממע"מ יבוטל? זו ההחלטה שהציתה סערת ענק
לשכת התיירות טוענת: "עמדת האוצר עומדת ביגוד להחלטות ממשלה קודמות כולל החלטות לתמיכה בתחום לאור חשיבותו בהתאוששות הכלכלה לאחר משברים. ביטול הפטור ממע״מ לתיירות נכנסת יצור תקדים שלא להטיל מע״מ על ייצוא"
חברי לשכת מארגני תיירות נכנסת לישראל קיבלו הודעה היום (שלישי) בנוגע לעמדת לשכת התיירות בנושא הצעת חוק לביטול מע״מ אפס בתיירות. מדובר במסמך שהוגש אתמול לממשלה במסגרת הליך השגות הציבור להצעת חוק ״התוכנית הכלכלית לשנת 2025 - שינויים מבניים״.
במכתב הוסבר: "לאחר עיון מעמיק וניתוח דברי ההסבר של האוצר, כולל חוות הדעת הכלכלית עליהם נסמך האוצר בעמדתו, הגענו למסקנה כי הנתונים וחוות הדעת של האוצר אינם ראויים לשמש בסיס לדיוני הממשלה בנושא. מעבר לעובדה שעמדת האוצר מגמתית ומטעה, הוספנו ניתוח והסברים מקיפים מדוע בלתי סביר לדון בנושא ולקבל את הצעת האוצר במסגרת הצעת החוק. נסיון האוצר להסיק מסקנות לגבי שוק התיירות בישראל באמצעות השוואה לאיחוד האירופי מופרכת מיסודה".
כמו כן נטען: "יותר מכך, בניירות העמדה מהאיחוד האירופי, בהם השתמש האוצר לגיבוש ההצעה, מצאנו מסקנות הסותרות לחלוטין את המסקנות המטעות שמציג האוצר לממשלה. שר התיירות, חיים כץ, כבר הודיעה על התנגדותו הנחרצת והוא פועל במלוא המרץ למנוע את החקיקה המוצעת בנושא.
יוסי פתאל מסר את תמצית הטענות נגד הצעת החוק לבטול מע״מ אפס בתיירות לישראל: "דברי ההסבר והעבודות הכלכליות שמניח משרד האוצר בפני הממשלה אינן ראויות להוות בסיס לדיון והחלטת הממשלה. בתוך כך, כל חוות הדעת הכלכליות עליהם מתבססת עמדת האוצר, מוכיחות בניגוד לטענת המשרד, כי הטלת מס על התיירות פוגעת לרעה בביקושים.
האוצר נסמך על שני מסמכים, האחד שנכתב עבור האיחוד האירופי ב-2017, והשני שנכתב עבור בנק ישראל ב-2011. עפ״י הדוחות המוגשים ע״י האוצר, מיסים פוגעים לרעה ברמת תחרותיות של מדינה".
האוצר נסמך על שני מסמכים, האחד שנכתב עבור האיחוד האירופי ב-2017, והשני שנכתב עבור בנק ישראל ב-2011. עפ״י הדוחות המוגשים ע״י האוצר, מיסים פוגעים לרעה ברמת תחרותיות של מדינה".
עוד כתב: "יחד עם זאת, המלצות המסמך של האיחוד האירופי, המוצג ע״י האוצר, ממליץ בניגוד לעמדתו למתן תמריצים והפחתת מיסים למדינות במשבר תיירות. בדו״חות שבמסמך, דוגמאות למדינות שהפחיתו מיסים וע״י כך הגבירו ביקושים. האיחוד האירופי ממליץ להפחית מיסים ולתת הקלות במטרה לעודד ביקושים ויתרה מכך, באיחוד נהוגות הקלות מס ברוב המוחלט של המדינות, כולל בעשר המדינות המובילות במספר תיירים. בנוסף, האוצר נשען על מסמך משנת 2011 להוכחת רגישות נמוכה ב-״גמישות הביקוש״ - מסמך שאינו רלוונטי מתוקף הזמן שעבר מכתיבתו, ושכלל לא עוסק בתיירות".
הוא המשיך: "לא ניתן להשוות את מדינות האיחוד האירופי לישראל, משום ש30 אחוז מכלכלתן נסמך על תיירות, ואף לא אחת מהן מתמודדת עם משברים גיאו-פוליטיים כפי שישראל מתמודדת. עוד טרם הצעת האוצר, מדינת ישראל היא מהיקרות בעולם בתחום רמת המחירים בתיירות ונמצאת במקום ה-117 מתוך 117 מדינות נסקרות ע״י הפורום הכלכלי העולמי. עמדת האוצר עומדת ביגוד להחלטות ממשלה קודמות כולל החלטות לתמיכה בתחום לאור חשיבותו בהתאוששות הכלכלה לאחר משברים. ביטול הפטור ממע״מ לתיירות נכנסת יצור תקדים שלא להטיל מע״מ על ייצוא. לא ניתן ליישם החלטה מעתה לעכשיו בתחום התיירות הנכנסת לאור ההתחייבויות הקיימות לשנת 2025. כבר היום כ-20% מתנועת התיירות הנכנסת מופנית לרש״פ ההחלטה תאיץ מאוד מגמה זאת".
עוד ב-
לסיום הודגש: "לתיירות הנכנסת חשיבות אסטרטגית-ביטחונית ותדמיתית עפ״י המכון למחקרי ביטחון לאומי INSS. ישראל אחראית על המקומות הקדושים לדתות המובילות בעולם. העלאת המחירים תתקבל כחסם הפוגע בזכות לחופש הפולחן הדתי ועלולה ללבות אנטישמיות. להחלטה תהיינה השלכות שליליות מאקרו-כלכליות על כלכלת ישראל ובמיוחד באזורי הפריפריה של ישראל. התיירות הנכנסת היא ענף היצוא רביעי בגודלו, ומייצר כ-70 אלף מקומות עבודה. מסמכים ועבודות כלכליות של ארגוני מחקר בינלאומיים ממליצים להפחית מיסים על התחום".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה