רכב
תחנת הרכבת החדשה בישראל נחשפת: כך המוסד עומד להשתדרג
אגף התקציבים במשרד האוצר מתנגד למהלך להקמת תחנת רכבת חדשה באזור גלילות. הסיבה התחנה המבוקשת תמוקם פחות מ-2 ק"מ מתחנת הרצליה וכ-1.6 ק"מ מתחנת גלילות דרום המתוכננת

מאבק תחבורתי מתפתח בין גופי ביטחון ורשויות מקומיות לבין משרד האוצר סביב הקמת תחנת רכבת חדשה באזור גלילות. המוסד, המבקש להקים תחנה בסמוך למטהו לנוחות עובדיו ולשיפור מאמצי הגיוס, זוכה לתמיכת עיריית רמת השרון ומשרד התחבורה. ואולם, אגף התקציבים במשרד האוצר מתנגד למהלך, בעוד שהנחיות משרד התחבורה עצמו פוסלות ככלל הקמת תחנות במרחק הקצר מ-5 ק"מ זו מזו, והתחנה המבוקשת תמוקם פחות מ-2 ק"מ מתחנת הרצליה וכ-1.6 ק"מ מתחנת גלילות דרום המתוכננת.
על פי הפרסום בגלובס המחלוקת מעלה שאלות מהותיות על תכנון תחבורתי יעיל. התחנה המוצעת ברמת השרון, בעלות של כ-850 מיליון שקלים (כולל 1,300 מקומות חניה, משרדים ומסחר), תוכל לכלול רציפים רק בחלק המזרחי בשל מגבלות הנדסיות. משמעות הדבר היא שינועו בה רק רכבות פרבריות מאזור השרון בתדירות של שתיים בשעה, ללא חיבור ישיר לתל אביב—זאת בשל "פקק" במסילות האיילון, כאשר הקמת מסילות נוספות צפויה רק בעוד 15 שנה לפחות.
לא רחוק משם רכבת ישראל משדרגת ומכפילה את גודלה של תחנת הרצליה, ובונה אולם נוסעים חדש בצידו המערבי של כביש איילון, הסמוך למרכזי המסחר והתעסוקה באזור. זאת כחלק מההיערכות לגידול במספר הנוסעים השנתי הצפוי בעשור הקרוב, מ-70 מיליון נסיעות בשנת 2019 לכ-200 מיליון נסיעות בשנת 2030 וכ-300 מיליון נסיעות בשנת 2040.
עוד ב-
עם סיום העבודות הצפוי בשנת 2026, תורחב תחנת הרכבת בהרצליה גם לצידו המערבי של כביש איילון ויתווספו שני גשרים, כך שתתאפשר גישה ישירה אל תחנת הרצליה, גם מכיוון מרכזי המסחר והתעסוקה הממוקמים ברובם ממערב לתחנה. הדבר צפוי להגביר את השימוש היומיומי של עשרות אלפי העובדים ברכבת, ולסייע בהורדת עומסי התנועה הגדולים בכבישים המובילים למרכזי התעסוקה באזור מדי יום.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה