תיירות

חלופת נתב"ג תזכה להקלה? זהו הצעד שנבחן במשרד התחבורה לסייע לטסים

היוזמה החדשה נועדה לקזז את הנטל הכלכלי לאחר שהאגרה המצרית קפצה ל-120 דולר. שרת התחבורה מירי רגב עומדת מאחורי ההנחיה לבחון את הפטור הזמני עד יום העצמאות
מערכת ice | 
מעבר טאבה (צילום דוברות רש"ת)
משרד התחבורה בוחן בימים אלו יוזמה חדשה שנועדה להקל על הכיס של המטיילים הישראלים המתכננים לנפוש בסיני, זאת על רקע התייקרות משמעותית בעלויות המעבר בצד המצרי.
בכלכליסט דווח כי על פי המהלך המתגבש, המדינה תשקול לבטל כליל את אגרת המעבר בצד הישראלי עבור היוצאים למצרים, ובכך לנסות ולקזז את הנטל הכלכלי החדש שהוטל על הנוסעים. הצורך בבחינת הצעד עלה לאחר שבמהלך סוף השבוע האחרון הוכפלה האגרה במעבר הגבול המצרי מרמה של 60 דולר ל-120 דולר - קפיצה חדה שהופכת את הביקור בחצי האי ליקר משמעותית מבעבר. במשרד התחבורה חוששים כי הכפלת המחיר בצד המצרי תוביל לפגיעה קשה בתנועת התיירות מישראל ותכביד על הנוסעים, ולכן מבקשים לייצר מנגנון בלימה שישמר את היקף התנועה במעבר הגבול.
שרת התחבורה, מירי רגב, היא שעומדת מאחורי ההנחיה לבחון את ביטול האגרה הישראלית, לפחות כהוראת שעה זמנית. על פי המתווה המוצע, הפטור מאגרה בצד הישראלי יחול בתקופה הקרובה ויימשך עד יום העצמאות, מתוך הבנה כי מדובר בפרק זמן המאופיין בביקושים גבוהים במיוחד ובתנועה ערה של נופשים בחופשות החגים.
עם זאת, המעבר מהצהרת כוונות ליישום בפועל אינו פשוט כלל ועיקר, שכן המהלך כרוך במורכבות רגולטורית ובירוקרטית לא מבוטלת. כדי להוציא את התוכנית אל הפועל, נדרש אישור מצד רשות שדות התעופה, הגוף המופקד על ניהול מעברי הגבול היבשתיים, וכן הסכמה גורפת של משרד האוצר, שכן מדובר באובדן הכנסות לקופת המדינה. מעבר לכך, ייתכן כי שינוי בתעריפי האגרות ידרוש גם את חותמת האישור של ועדת הכלכלה בכנסת.
נכון לרגע זה, טרם התקבלה החלטה סופית ורשמית בנושא, אך גורמים במשרד התחבורה מבהירים כי ישנה כוונה לקדם את הבדיקה במהירות המרבית. המטרה המרכזית היא לייצר מענה מיידי לעליית המחירים הקיצונית בצד המצרי, ובכך לאזן את המשוואה עבור המשפחות והצעירים הישראלים שנוהגים לפקוד את סיני. במשרד מקווים כי הוויתור על האגרה הישראלית יצליח למנוע ירידה חדה במספר העוברים בגבול וימנע פגיעה בנגישות של יעד הנופש הפופולרי, במיוחד בתקופה שבה יוקר המחיה נמצא בראש סדר העדיפויות הציבורי. בימים הקרובים צפויים להתקיים דיונים נוספים בין משרדי הממשלה הרלוונטיים כדי להכריע האם המהלך אכן ייצא לפועל לפני תחילת שיא העונה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה