תיירות

הצעד הדרמטי בנתב"ג לקראת פסח מעורר זעם: "קניון כן, נתב"ג לא?"

המתווה החדש שהוצג כולל צמצום משמעותי של כמות הנוסעים וההמראות מנתב"ג, על רקע המלצות ביטחוניות. הנוסעים זועמים על ההחלטה שהתקבלה בשעות הלילה
מערכת ice | 
נתבג (צילום אבשלום ששוני/פלאש 90)

בשעת לילה מאוחרת, פרסם משרד התחבורה את המתווה החדש לפעילות הטיסות בנמל התעופה בן גוריון, ובכך סתמו למעשה את הגולל על ההקלות עליהם בנו הישראלים לקראת החג הקרב.

לפי משרד התחבורה הושבו לישראל למעלה מ-140,000 נוסעים, מאז פרוץ המלחמה.
עוד נמסר כי בתום דיון מסכם והערכת מצב במהלכה הוצגו המלצות גורמי הביטחון והמקצוע, החליטה שרת התחבורה מירי רגב לצמצם את כמות ההמראות והנחיתות ואת כמות הנוסעים בשדה התעופה בן גוריון.
לפי המתווה החדש, החל מהיום (יום שני) בשעה 17:00 בצהריים תוכל להמריא טיסה אחת בשעה – מטוס נכנס ללא הגבלת נוסעים ומטוס יוצא עם 50 נוסעים לכל היותר.
"יובהר, כי בכל רגע נתון, בהתאם להמלצות מערכת הביטחון וגורמי המקצוע, ההנחיות עשויות להשתנות" הדגישו במשרד התחבורה. 
עוד אמרו כי "על אף חוסר הנוחות, המחויבות שלנו לחיי אדם ניצבת בראש סדר העדיפויות, והחלטה זו נגזרת מכך". 
החלטה זו מעוררת תרעומת רבה כאשר עתה צפויים אלפי נוסעים שכבר הצליחו לרכוש כרטיסי טיסה, לקבל הודעות על ביטול טיסתם. 
במשרד התחבורה הסבירו כי החשש הוא בעיקר מהשעות הארוכות בהם שוהים הנוסעים היוצאים בטרמינל שמהווה יעד ברור לפגיעה, אולם בקרב רבים מהנוסעים הטענה לא מחזיקה מים. "בקניון אפשר להתגודד מאות ואלפי אנשים ובנתב"ג זה הופך לבעיה? הרי בנתב"ג יש גם מקומות מוגנים". תמה אחד הנוסעים. 
 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה