תיירות
סוכה לאלפיון העליון: מלון היוקרה הקים את הסוכה הגדולה בעולם
בלב ירושלים הוקמה סוכה יוצאת דופן בגודלה ובעיצובה, כזו שמשלבת מסורת עתיקה עם פאר מודרני ומציבה רף עולמי חדש. מאחורי הקלעים פעלו צוותי מומחים במשך שבועות ארוכים – וכל פרט תוכנן עד רמת השלמות.
בלב ירושלים, במלון וולדורף אסטוריה היוקרתי, נבנתה לקראת החג, סוכה יוצאת דופן שהוגדרה הגדולה מסוגה בעולם. מדובר במבנה מרהיב בשטח של כ־400 מטרים רבועים ובגובה של כחמישה מטרים, שהוקם בתוך לובי המלון תחת כיפת זכוכית עצומה הנפתחת לשמים.
הקמת הסוכה החלה עוד מספר שבועות קודם לכן, כאשר מהנדסים, אדריכלים ומעצבים חברו יחד כדי להוציא לפועל פרויקט הנדסי מורכב ומרשים. לצורך החיזוק והבטיחות נעשה שימוש בעשרות כבלי מתכת וקורות עץ, והתקנות בוצעו על ידי אנשי מקצוע מיומנים באמצעות עבודות חבלים מגג המלון.
המראה הסופי משלב בין יוקרה לאווירת חג: קירות בד בעיצוב מותאם אישית, שנדלירים נוצצים הפזורים בחלל, וסכך ענק המשתרע לכל רוחב המתחם. כל פרט תוכנן כך שיתאים לרמת האירוח הגבוהה המזוהה עם רשת וולדורף אסטוריה.
הסוכה כשרה למהדרין ומיועדת לאורחי המלון ולמבקרים מן החוץ, המעוניינים לקיים את מצוות הישיבה בסוכה תוך חוויה מפוארת ובלתי נשכחת.
מנכ"ל המלון, אבנר און, ציין כי הלובי תוכנן מראש כך שיאפשר הקמת סוכה מדי שנה, והדגיש כי מדובר בחיבור ייחודי בין מסורת יהודית עתיקה לבין אירוח מודרני. לדבריו, "הסוכה שלנו מבטאת את שמחת החג ואת אחדות העם, ואנו מתפללים לשובם של החטופים, לרפואה לפצועים ולשנה של שלום לכל ישראל".
עוד ב-
מלון וולדורף אסטוריה בירושלים עצמו נבנה על חורבות מלון הפאלאס ההיסטורי, בהשקעה של כ־150 מיליון דולר. הוא כולל 226 חדרים, בהם 29 סוויטות, אולם נשפים רחב ידיים, חדרי ישיבות, מסעדות גורמה, ספא וחדר כושר. במהלך השנים זכה המלון להכרה בינלאומית: בשנת 2023 נבחר לאחד מחמשת המלונות המובילים במזרח התיכון ואפריקה, ובשנת 2024 הוכתר הן על ידי Conde Nast Traveller והן על ידי Travel + Leisure כאחד מהמלונות הטובים והיוקרתיים ביותר בישראל ובאזור.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(10):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
10.הסוכה לא כשרה בכלל. (ל"ת)עטרה 10/2025/15הגב לתגובה זו0 0סגור
-
9.איפה הצניעות עליה דיברו חזל?חכם 10/2025/15הגב לתגובה זו0 0איחססגור
-
8.סוכה הלכתית, לא נשמתיתמואיז 10/2025/12הגב לתגובה זו1 0עונה לדרישות ההלכה אבל לא לרוחו של החג.סגור
-
7.זה לא סוכהשלמה 10/2025/10הגב לתגובה זו1 0הסוכה הזאת פסולה והיא לא נחשבת סוכה בגלל כל הדברים שתלוים על התקרהסגור
-
6.חיפהאילן 10/2025/10הגב לתגובה זו0 0נראה לי שהסוכה לא כשרה.... היא גבוהה מ 20 אמה (כ 10 מטר)סגור
-
5.ממש לא מעניין אף אחד. סוכה שלא ניתן להיכנס אליה - טמאה (ל"ת)בן יוסף 10/2025/10הגב לתגובה זו1 0סגור
-
4.לא בטוח שזו הסוכה הכי גדולהליאור 10/2025/10הגב לתגובה זו0 0ראיתי פעם שבנו את הסוכה הכי ארוכה בעולם משהו כמו 150 מטרים של סוכה אורך. הבעיה בסוכה גדולה בעלת שטח ריבועי גדול היא להציב את הסכך כך שיהיה יציב ולא יפול למטה.סגור
-
3.סוכהאיצו 10/2025/10הגב לתגובה זו2 0נחשלות חסרת גבולות של סמלים פגאנייםסגור
-
2.הסוכה של כיכר ספרא גדול יותר (ל"ת)שטות 10/2025/10הגב לתגובה זו1 1סגור
-
1.הסוכה בקיבוץ יטבתה גדולה פי 2אושפיז 10/2025/09הגב לתגובה זו5 1כ 1100 מקומות ישיבה ובמה לטקסיםסגור



