ויראלי

שרה נתניהו בכותרות העולמיות: "איך אפשר לסמוך עליה?"

סוכנות הידיעות AP ומומחים בינלאומיים לפורנזיקה דיגיטלית מצטרפים לביקורת על ריטוש תמונותיה של אשת ראש הממשלה. בעולם תוהים: אם הממשלה מעלה צילומים ערוכים, איך אפשר לסמוך על הודעותיה הרשמיות?
מערכת ice | 
שרה נתניהו (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג, shutterstock)
הטענות על ריטוש תמונותיה של אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, חוצות את גבולות המדינה ומגיעות בימים האחרונים לכלי התקשורת המשפיעים ביותר בעולם. סוכנות הידיעות הבינלאומית AP הקדישה דיווח נרחב לסוגיה.
המראה של נתניהו נראה ככזה שגורמים רשמיים מודים שהוא תוצאה של ריטוש כבד – עור פנים חלק לחלוטין, נטול נקבוביות ושיער מעוצב באופן מושלם. הדיווח מעורר תהיות לא רק לגבי האסתטיקה, אלא בעיקר לגבי השקיפות והאתיקה של לשכת ראש הממשלה בניהול מערך הדימויים הציבורי שלה.
במסגרת הכתבה התראיין האני פריד, מומחה לפורנזיקה דיגיטלית מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי, שניתח את הצילומים וקבע באופן חד-משמעי כי נעשתה בהם עריכה בפוטושופ במטרה לייפות, להבהיר ולהחליק את פניה של אשת ראש הממשלה.
פריד הסביר כי הבעיה אינה ברצון להיראות טוב יותר, אלא בשאלת האמון הממסדי. לדבריו, כאשר ממשלה מוציאה צילומים רשמיים שעברו עריכה מגמתית כזו, הדבר משליך על היכולת של הציבור והתקשורת לסמוך על כל תיעוד רשמי אחר שיוצא מאותם משרדים, והופך את הסוגיה האסתטית לבעיה של יושרה שלטונית.
הפרשה מקבלת משנה תוקף על רקע הפרסומים ב-N12 לגבי קרדיט הצילום החריג שהתווסף לאחרונה לתמונותיה של נתניהו. בעוד שבעבר התמונות הופצו תחת קרדיט של צלמי לע"מ או לשכת ראש הממשלה, לאחרונה החל להופיע הקרדיט "שרה נתניהו".
בלשכה הסבירו כי מדובר בתמונות שצולמו בטלפון הפרטי שלה, אולם גורמים המעורים בפרטים טוענים כי הסיבה האמיתית לשינוי היא רצונם של צלמי הגוף הרשמיים להתנער מהאחריות לתוצאה הסופית של התמונות לאחר הריטוש הכבד שהן עוברות. בלע"מ אף הבהירו כי אין להם או לצלמיהם קשר להפצת התמונות הללו, מה שמחזק את החשד כי מדובר במערך עריכה פרטי שפועל במקביל למערך ההסברה הלאומי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה