מינויים

משפחת אקרשטיין הכריעה: זה המנכ"ל החדש של הקבוצה

קבוצת אקרשטיין ממנה מנכ"ל חדש לאחר עזיבתו המפתיעה של אהוד דנוך. עמית לנג, המנכ"ל החדש, צמח בחברת מקורות והוא ספורטאי אולימפי לשעבר בענף הג'ודו ואלוף ישראל בתחום
כתבי ice השוק |  1
עמית לנג (צילום מקורות, יוטיוב/ מקורות, vecteezy, freepik)
הערב (שני) קבוצת אקשרטיין מכריזה על מנכ"ל חדש שיכנס לתפקיד בתחילת שנת 2026. עמית לנג, שכיהן עד עתה כמנכ"ל חברת מקורות במשך כ-3 שנים, ימונה לתפקיד. 
לנג שימש כמנכ"ל חברת הבת של מקורות "שח"מ מקורות ביצוע" בין השנים 2016-2022, לאחר מכן כיהן כיו"ר הדירקטוריון בחברת הבת ומונה למנכ"ל "מקורות". ללנג תואר שני במנהל עסקים מהמכללה למינהל, ובמדיניות כלכלית מאוניברסיטת תל אביב. כמו כן, הוא עבר בהצלחה קורס דירקטורים בתכנית "להב" של אוניברסיטת תל אביב.
טרם מינויו כמנכ"ל "מקורות", כיהן לנג בשורה של תפקידי ניהול בכירים, ובראשם: מנכ"ל מקורות שח"מ (חברת הביצוע והייצור של 'מקורות'), מנכ"ל משרד הכלכלה, סמנכ״ל כלכלה, פיתוח עסקי וקשרי חוץ בחברת פרטנר תקשורת, וסגן הממונה על התקציבים לענייני תשתיות במשרד האוצר.
לנג הוא גם ספורטאי אולימפי לשעבר בענף הג'ודו. הוא ייצג את ישראל באולימפיאדת ברצלונה (1992) ובתחרויות בינלאומיות רבות בגילאי הבוגרים והנוער.
עמית לנג מסר כי: "אני מודה לדירקטוריון קבוצת אקרשטיין על הבחירה והאמון בי. אני מרגיש שזו זכות גדולה להוביל את הקבוצה המפוארת הזאת שפועלת כבר 100 שנה כחברה מובילה בבניין הארץ ומייצגת בעיני ציונות, מחויבות למצוינות וחדשנות, תעשייה ישראלית חזקה ומובילה, ערכים שאני מאמין בהם בכל ליבי".
כזכור, בחודש יולי המנכ"ל הקודם של קבוצת אקרשטיין, אהוד דנוך, הודיע במפתיע כל כוונתו לסיים את תפקידו בקבוצה. דנוך הסביר לדירקטוריון החברה כי הוא רוצה לסיים את תפקידו בשביל לבחון הזדמנויות חדשות בקריירה.
מאז, משפחת אקרשטיין השולטת בקבוצה פנתה לכמה דמויות בולטות במשק בחיפוש אחר מחליף, ובאופן מפתיע - גם כאלה שלא מהתחום בכלל. כחלק מהאישים שנקשרו לתפקיד, דמות בנקאית בכירה.
מחזיקי המניות: גיורא אקשטיין היו"ר (13.73%), בנו - צבי אקרשטיין (13.47%), בת זוגתו של גיורא - סטפני (13.41%) ושתי בנותיו: קרין קליר אקרשטיין (13.41%) ומאיה ליפין אקרשטיין (13.41).
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ירון קלקל
    דפדף 10/2025/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד ליצן שהתנפח מרוב שהוא חי בתוך עצמו, לא מבין שגם הבלון שמנפח אותו עכשיו יתפוצץ בקרוב
    סגור