תקשורת ומדיה

גיא מרוז מתפוצץ על ינון מגל: "היית צריך לראות איך הוא בא לאורלי"

הסערה סביב פעיל הימין מרדכי דוד הגיעה לאולפן "הפטריוטים". ינון מגל עימת את גיא מרוז עם התגובה של יאיר גולן, והטיח בו: "במה הוא שונה מיאיר גולן?". מרוז, שהותקף לאחרונה בעצמו על ידי דוד, הרים את הטונים בשידור | כל הפרטים

מערכת ice |  1
ינון מגל, גיא מרוז (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג, מסך ערוץ 14)
הראיון שהעניק יו"ר מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן ל"רשת ב'", בו הצהיר כי ההטרדות מצד פעיל הימין מרדכי דוד "לא העלו לו את לחץ הדם", הצליח לעורר סערה לא קטנה גם באולפן "הפטריוטים" בערוץ 14.
מיד לאחר שהקטע המדובר שודר בתוכנית, החליט המגיש ינון מגל להפנות את האש לעבר הפאנליסט המזוהה עם השמאל, גיא מרוז, שרק לאחרונה מצא את עצמו יחד עם אשתו, העיתונאית אורלי וילנאי, תחת מתקפה חזיתית של אותו מרדכי דוד ברחוב.
מגל הטיח במרוז שאלה נוקבת וביקש לדעת במה בדיוק שונה פעילותו של מרדכי דוד מזו של יאיר גולן, שכזכור, ניסה בעבר לחסום עם קומץ מפגינים את רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו ואף קרא באותם ימים ל"מרי אזרחי".
מרוז ניסה תחילה להשיב באובייקטיביות לשאלתו של מגל: "בהתחלה אמרתי, בואנה, אני מבין מה הוא עושה. הוא באמת מחזיר איזו מלחמה על החסימות בכבישים וכדומה. אבל הוא התבלבל, הבחור הזה. ולא, זה לא בגלל שהוא עצר אותי ברחוב סתם, אלא כי הוא מדבר בצורה אלימה ונוראית וחוסם אנשים שאין להם שום קשר לפוליטיקה".
אלא שבשלב זה, הזיכרונות מהתקרית הקשה עם דוד צפו, ומרוז החל להרים את הטונים בשידור חי ולהגן על אשתו בחירוף נפש: "היית צריך לראות איך הוא בא לאורלי ככה ואמר לה 'מנוולת' ו'חלאה'! מה שיאיר גולן עשה זה אידיוטי, אבל מה שהוא (מרדכי דוד) עושה זה בצורה כל כך אלימה. המהות היא אולי אותה דבר, אבל הצורה שבה הוא עושה את זה שונה לחלוטין".
הזעם של מרוז באולפן מגיע כאמור על רקע תקרית חריגה וסוערת שהתרחשה לאחרונה עם פעיל המחאה ברחבת התיאטרון הלאומי "הבימה". דוד, שמגדיר את עצמו "פעיל זכויות אדם" וכבר הספיק להתעמת ולחסום שורת בכירים כמו אהוד ברק, אהרן ברק, רביב דרוקר ושקמה ברסלר, יצא הפעם למתקפה נגד כוכב "הפטריוטים" ואשתו, ותיעד את האירוע.
הסרטון המדובר:

באחד הסרטונים נראה מרוז מנסה לשחרר את מנעול האופניים שלו כדי להימלט מהמקום, בזמן שדוד מקניט אותו. "גיא מרוז בא עם אופניים, זה המזל שלו היום, וצוות הסיוע האזרחי חושבים שהם יכולים להגן עליו", נשמע דוד אומר בסרטון, והוסיף איום מפורש מול המצלמה: "גם הם וגם הוא ייחסמו אם הוא לא היה בא עם אופניים. אבל אל תדאג, ביציאה מהפטריוטים אתה תיחסם, תזכור מה שאמרתי לך, וינון מגל עוד יעיף אותך מהפטריוטים".
העימות ברחוב לא נגמר שם. בסרטון נוסף מאותה תקרית, אורלי וילנאי סירבה לשתוק, הסירה כפפות וסיננה לעברו של דוד: "תגיד, מה עשו לך כשהיית ילד?". דוד, מצידו, לא נשאר חייב והשיב במתקפה אישית בוטה: "וואלה, מה עשו לך? התעללו בך? התעללו בך הרבה נכון? בת הזוג של גיא מרוז, התעללו בך".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    נראה לי שהתעללו בו מינית (ל"ת)
    אופיר 04/2026/21
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור