תקשורת ומדיה
חדשות 12 במבוכה ענקית: הסרטון ששודר התגלה כפייק | צפו
מה שנראה כתיעוד דרמטי ורגע היסטורי בשידור חי, הפך תוך דקות ספורות למחדל מביך שגרר ביקורת ציבורית קשה על אמינות הערוץ וסטנדרטי בדיקת העובדות בעידן הדיגיטלי. צפו בפאדיחה
מה שנראה תחילה כתיעוד דרמטי ובלעדי של רגע היסטורי במזרח התיכון, הפך תוך דקות ספורות לאחד המחדלים המביכים ביותר שנראו על מסך הטלוויזיה בישראל בשנים האחרונות.
בחדשות 12 הוצג סרטון המציג כביכול מפציצי B-2 חמקנים של חיל האוויר האמריקני כשהם פועלים בשמי איראן, אלא שהמציאות הייתה רחוקה מאוד משדה הקרב האמיתי.

צילומסך מהסרטון כפי שהופיע בn12
בעוד שהסרטון המשיך לרוץ על המסך, קהילת הגיימרים הישראלית לא נזקקה ליותר משניות בודדות כדי לזהות את התרמית. הרשתות החברתיות התמלאו מיד בצילומי מסך המגחיכים את השידור, כאשר מומחים למשחקי מחשב הצביעו על כך שמדובר בסימולציה גרפית מתוך כותרים פופולריים. הטקסטורות של העננים, תנועת המטוס והממשק הגרפי הסגירו מיד כי מדובר במנוע גרפי ממוחשב ולא בצילום מבצעי.
האירוע מציף שוב שאלות קשות בנוגע לסטנדרטים של בדיקת עובדות בעידן הדיגיטלי, במיוחד בקרב גופי תקשורת מרכזיים. העובדה שסרטון ממשחק מחשב מצליח לעבור את שרשרת העריכה של מערכת החדשות, נתפסת כפגיעה קשה באמינות המקצועית של הערוץ. נכון לרגע זה, הביקורת הציבורית כלפי דבורי והמערכת מחריפה, כשרבים תוהים כיצד הלחץ לספק "סקופים" ותמונות בלעדיות גובר על הצורך הבסיסי באימות מידע.
עוד ב-
למרות פנייתנו, מחדשות 12 לא נמסרה תגובה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.סגירת ערוץ 12 לתקופהאזרח 03/2026/08הגב לתגובה זו0 0יש לסגור את הערו ולקנוס אוו על הטעיה. מציע לחברות להפסיק לפרסם בערוץ 12. הערוץ שלא אמין !!!!!! לא זכאי לקבלת מודעות פרסום.סגור



