תקשורת ומדיה

מאי גולן מעוררת סערה בכנסת: "כתבו לי 'בואי תמ**י לי"

השרה מאי גולן סיפרה על התגובות החריפות שהיא מקבלת מצד ארגוני קהילת הלהט"ב, זאת לאחר שהמשרד לשוויון חברתי בראשותה החליט על קיצוץ בתקציבי הקהילה הגאה: "ארגונים אלימים, אני חווה קללות והטרדות מיניות ברשתות"
מערכת ice |  5
מאי גולן (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, shutterstock)
השרה מאי גולן מעוררת סערה בכנסת ישראל. ביקורת חריפה הופנתה כלפי מאי גולן בטענה כי השרה לשוויון חברתי קיצצה באופן משמעותי בתקציבים המיועדים לקהילת הלהט"ב. מוקדם יותר היום (רביעי) האגודה למען הלהט"ב בישראל פרסמה דו"ח מצב הלהט"בופוביה לשנת 2024 אשר מציג כי התקבלו 410 דיווחים בלבד, ירידה דרמטית ביחס ל- 1,0063 דיווחים שהתקבלו בשנת 2023. על פי הדו"ח, הירידה בדיווחים מושפעת מהמלחמה ולתחושת חוסר מסוגלות ולא מצביעה על ירידה בפגיעות כלפי חברי הקהילה. 
על רקע הביקורת שספגה בעקבות הנתונים המדאיגים שהוצגו בדו"ח, סיפרה השרה לשוויון חברתי מאי גולן כי ארגוני הלהט"ב פעלו בצורה מבישה כלפיה. השרה מאי גולן נאמה היום (רביעי) מעל הדוכן במליאת הכנסת וטענה כי ארגוני קהילת הלהט"ב כתבו לה "בואי תמ**י לי", זאת במסגרת התנגדותם לקיצוץ שביצע המשרד לשוויון חברתי בתקציבים של הקהילה הגאה. 
"האגודות שאתם תומכים בהם באופוזיציה כותבים לשרה בישראל 'בוא תמ**י לי", אמרה השרה מאי גולן לחברי האופוזיציה. משה סולומון (הציונות הדתית), סגן יו"ר הכנסת אשר ניהל את הישיבה, לא התחבר לאופן בו בחרה השרה לשיווין חברתי להתבטא בנושא. "גברתי השרה, לא כל דבר ראוי להיאמר מעל בימת הכנסת ולכן לא ראוי לדבר על זה", אמר סולומון לגולן. 
"אוי אוי אוי, זה קשה לשמוע. לחזור בי ממה שאמרו לי? אבל אני אומרת את מה שאמרו לי", השיבה גולן. השרה לשוויון חברתי פנתה לחברי האופוזיציה שהאזינו לדבריה ואמר: "אני מספרת לכם את זה כי אתמול אורי קואל מערוץ i24NEWS העלה מונולוג נגדי, שבו הוא שם את הלוגו של המשרד לשוויון חברתי על התמונה של היטלר מנשק את ראש ממשלת ישראל ואמר: "אני עושה את זה כדי לזעזע אתכם'". 
נוכח מחאתו של העיתונאי ומגיש הטלוויזיה לגבי הקיצוץ שביצע המשרד לשוויון חברתי בתקציבים של הקהילה בגאה, החליטה מאי גולן לספר בפתיחות על התגובות החריפות שהיא מקבלת ברשתות החברתיות מצד ארגוני קהילת הלהט"ב. 
 
השרה לשוויון חברתי פנתה לחברי האופוזיציה ואמרה: "אני אמרתי את מה שאמרתי עכשיו כדי לזעזע אתכם, כדי שתשמעו מה אנשים שאתם מגנים עליהם אומרים לשרה בישראל. אתם צבועים, כי אם היו אומרים את זה לשרה אצלכם או לחברת כנסת, הייתם מזדעזעים עד עמקי נשמתכם. לכן, אני אומר לכם בפה מלא שלא אתם ולא הארגונים האלימים ולא אף אחד מכל הקללות וההטרדות המיניות שאני חווה ברשתות בשבועות האחרונים, יפחידו אותי".
בעקבות התבטאותה של השרה מאי גולן במליאת הכנסת, נמסרה תגובת ארגוני הקהילה הגאה ובה נכתב כך:  "השרה גולן, שלא טרחה להגיע היום לדיון על קיצוצי העתק שהיא מבצעת לקהילה הגאה, בוחרת להסית ולהשתלח בקהילה באופן שקרי וחסר רסן מעל במת הכנסת. מיותר לציין ששום אמירה כזו לא הגיעה מארגוני הלהט"ב.
ברגעים אלו ממש נסגרות תכניות מצילות חיים עבור הקהילה הגאה בכל רחבי הארץ, מוטב שהשרה תתעסק במענים שמשרדה צריך לתת לקהילה במקום בהפצת שקרים, שנאה והסתה". 
תגובות לכתבה(5):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    ??????
    פלורה 05/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה חשבת שיכת.בו לך? תכבדי את עצמך, יכבדו אותך.
    סגור
  • 3.
    מזל שמאי גולן יש רק אחת
    אלכסנדר 05/2025/29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אם כל הנשים היו מאי גולן אז כל גברי ישראל היו עוברים צד והופכים לגייז.
    סגור
  • לא, אז לא היה לנו דור המשך
    נא ב- 05/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    והיתה באה עלינו כליה. מי יכול לגעת בכלל בדבר כזה?
    סגור
  • 2.
    מי גון
    אבי 05/2025/28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מאי אשה רעה עוכרת ישראל מתסיסה ומפלגת מי את בכלל טיפוס עלוב
    סגור
  • 1.
    חברת כנסת מהליכוד
    יושר 05/2025/28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    כחבר ליכוד אני מתבייש שזו הרמה של חברת כנסת בושה זו מילה עדינה
    סגור