בארץ

שריפת ענק פרצה באזור ירושלים: זה הכביש שעשוי להיחסם

על פי ארגון כיבוי והצלה, הושגה שליטה על השריפה בעמק הארזים. המשטרה שוקלת את האפשרות לסגור את הכביש לתנועת כלי רכב. במקביל לכך, החל הליך פינוי תושבים שמתגוררים בשני רחובות במבשרת ציון
מערכת ice | 
שריפות (צילום חיים גולדברג/פלאש 90)
שריפה פרצה היום (ראשון) בעמק הארזים, אשר ממוקם בסמוך לירושלים. בעקבות כך, המשטרה בוחנת את האפשרות לסגירת הכביש לתנועת כלי רכב. מטעם ארגון כיבוי והצלה, נמסר כי בשלב זה הוכרזה שליטה על השריפה.
במקביל לכך, כוחות נוספים ממשיכים לפעול בזירה לצורך כיבוי השריפה תוך סיוע מצוותים אוויריים. כתוצאה מהתפרצות השריפה בעמק הארזים, שמונה מטוסי כיבוי הוזנקו לאזור בכדי לסייע בכיבוי השריפה. מלבד זאת, המשטרה החלה לפנות תושבים שמתגוררים בשני רחובות (שקמה ושושנה) במבשרת ציון, הקרובים לקו האש. 
 
המשטרה נערכת לחסימת כביש 1 ביציאה מירושלים, בעקבות השלכות השריפה הקרובה לכביש. בנוסף לכך, ישנם דיווחים על תקלות במספר הרמזורים בעיר הבירה. עד כה, לא נערך פינוי קו בתים אף נבחנת האפשרות לפנות מטיילים מהאזור בהתאם להתפתחות האירוע.
מזג האוויר הקיצוני הוביל לחשש משמעותי בקרב מערך הכבאות והצלה לישראל. בעקבות כך, מערך הכבאות והצלה קרא לציבור לנהוג באחריות ולא להדליק אש בשטחים פתוחים בהתאם לצו הנציב רב טפסר אשר בתוקף עד ה-31.8.
עוד נודע, כי בעקבות שיא גל החום הקיצוני, קבוצות סיכון מסוימות חשופות למכת חום ולהתייבשות. על פי הנתונים שפרסם משרד הרווחה והביטחון החברתי, אזרחים ותיקים ואנשים עם מוגבלות קוגנטיבית או רפואית עלולים להיות בסיכון מוגבר להתייבשות או למכת חום. 
בעקבות התפרצות השריפה, המשטרה מודיעה לציבור הנהגים שלא להגיע לאזור ולנסוע בדרכים חלופיות. על אף נוכחות כוחות מגן דוד אדום לשטח, לא נרשמו נפגעים בעקבות השריפה שפרצה בעמק הארזים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה