משפט

דרמה בפרשת ההסתדרות: זה העונש שהוטל על ארנון בר-דוד

המשטרה החליטה לדחות את בקשתו של יו"ר ההסתדרות והחליטה כי הוא יורחק לשלושה חודשים נוספים מבית ההסתדרות, זאת במסגרת חלקו בפרשת "יד לוחצת יד" אשר נחשפה לפני יותר מחודשיים
מערכת ice | 
ארנון בר דוד (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, יונתן שאול)
בית המשפט החליט הבוקר לדחות את בקשתו של יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד והחליט כי הוא יורחק מבית ההסתדרות לפרק זמן של שלושה חודשים נוספים. כזכור לפני כעשרה ימים בר-דוד הגיש תגובה לבקשת המשטרה באמצעות עו"ד מיכה פטמן כי "הוא מוכן להמשך הרחקתו המלאה מההסתדרות רק לשבועיים נוספים בלבד (מרגע שההחלטה על כך תתקבל), כדי לאפשר למשטרה לסיים פעולות חקירה נדרשות, אך לאחר מכן לאפשר לו לשוב לתפקידו וליצור קשר ישיר עם המעורבים בחקירה - "אולם להגביל את הקשר לנושאים שאינם קשורים לחקירה כלל".
בית המשפט החליט לדחות את הבקשה של יו"ר ההסתדרות שנמצא במעצר מאז נחשפה פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" בה מעורבים בכירים בהסתדרות בחשד שמכרו נכסים השייכים למדינה מתנגד לדרישת המשטרה להרחיק אותו מההסתדרות באופן גורף למשך 90 יום נוספים. במקום זאת הציע בר-דוד מנגנון חליפי, לפיו הוא יוכל לחזור לתפקיד היו"ר ולקיים קשר עם גורמים המעורבים בפרשה, אך תחת מגבלות שונות, שהוא מוכן שיחולו עליו למשך 180 יום.
למרות זאת, לפני כשבועיים אישרה ההסתדרות תקציב עתק לשנת 2026 זאת על אף מעצרו של היו"ר. תקציב הפעילות, בסך 1.088 מיליארד שקלים, משקף עליה של קרוב ל-4% לעומת התקציב של שנה שעברה. העלייה בתקציב היא תוצאה של עליית במספר החברים בארגון ההסתדרות, והעדכונים בשכר שנקבעו במסגרת ההסכמים הקיבוציים שעליהם חתם הארגון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה