משפט
המלחמה בין הפועל ת"א והמשטרה עולה מדרגה: זו ההתפתחות החדשה
האגודה לזכויות האזרח עתרה לבג"ץ: אסור למשטרת ישראל למנוע כניסת אוהדים למגרשי כדורגל בשל לבושם או בשל נשיאת תכנים פוליטיים
האגודה לזכויות האזרח עתרה הבוקר (רביעי) לבג"ץ בשמם של אוהדי הפועל תל אביב נגד מפכ"ל המשטרה בדרישה להפסיק את המדיניות הלא חוקית של המשטרה, אשר מונעת כניסת אוהדים ואוהדות למגרשים בשל לבושם, או בשל נשיאת תכנים פוליטיים שנויים במחלוקת.
האגודה מדגישה בעתירה כי מדיניות המשטרה פוגעת בחופש הביטוי והמחאה ואף עומדת בניגוד מפורש לחוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות בידור ולמקומות ציבוריים.
בעתירה נכתב: "מקומות שבהם מתקיימים אירועי ספורט, ובפרט מגרשי כדורגל, הינם מרחב ציבורי הפתוח לכל, ללא הפלייה על רקע השקפה, דעה ועמדה. ניתן ללבוש בהם כל לבוש המותר ללבישה בכל מקום – ברחוב, בתחבורה הציבורית ובקניון – והמשטרה אינה רשאית לפגוע בחופש הביטוי ולמנוע כניסה לאירוע הספורט בשל ביטויים מחאתיים או פוליטיים, למעט במקרי קיצון מובהקים שבהם מהווה הביטוי עבירה פלילית, כגון הסתה לגזענות, לאלימות או לטרור".
בעתירה מפרטת האגודה לזכויות האזרח שורה של אירועים שהתרחשו בשבועות האחרונים במהלכם הפכה משטרת ישראל ל"משטרת האופנה" ומנעה מאוהדי הפועל תל אביב להיכנס למגרשים בגלל חולצות עם כיתוב פוליטי נגד המשטרה, נגד השר הממונה על המשטרה ונגד תנועת כך שהוצאה מחוץ לחוק. האגודה הדגישה כי בזמן שהמשטרה פועלת בניגוד לחוק ובחוסר סמכות נגד אוהדי הפועל תל אביב, באירועים אחרים – בהם הופיעו תכנים בוטים הרבה יותר – לא ננקטו צעדים דומים.
פרסום:
— Daniel Zilberstein (@danzilb) December 17, 2025
אוהדי הפועל תל אביב לבג"ץ: הורה למשטרה לא למנוע כניסה לאצטדיונים עם החולצה שעוררה סערה.
אוהדי הפועל תל אביב עתרו הבוקר לבג"ץ בעתירה דחופה בשאלה עקרונית: האם מוסמכת המשטרה למנוע מאזרחים שומרי חוק כניסה לאירוע ספורט, אך ורק בשל מסר ביקורתי המופיע על פריט לבוש שלגופם.… pic.twitter.com/b3Zg71jovT
עו"ד ניצן אילני ועו"ד עודד פלר מהאגודה לזכויות האזרח: "ראוי היה שמפכ"ל המשטרה יתעשת עוד הרבה לפני העתירה שלנו לבג"ץ, ויעצור את ההתבזות של השוטרים. במקום לבצע את תפקידם ולהגן על הסדר ועל בטחון הציבור - למשל, לטפל בפשיעה בחברה הערבית או באלימות המתנחלים בגדה המערבית – השוטרים נשלחים למשימות מביכות. הם מתגאים בכך שהם אוספים מודיעין על חולצות של אוהדים, ובהתרוצצות אחריהם באצטדיונים כמו מבקרי אופנה בדרישות שירימו את הסווטשירטים".
בעתירה מציינת האגודה, כי סעיפי החוק בהם נאחזת משטרת ישראל כדי לטעון שמדיניותה למנוע כניסת אוהדים ואוהדות לאירועי ספורט בשל לבושם חוקית - כלל אינם מתייחסים לנסיבות הרלוונטיות. זאת בין השאר, משום שלבישת חולצת מחאה נגד המשטרה, או נגד פוליטיקאים, או כל חולצה אחרת המותרת ללבישה בכל מקום ציבורי, אינה יכולה להקים חשד להפרעה לסדר הציבורי, לביצוע עבירת אלימות או לסיכון לביטחון הציבור.
עוד ב-
"משטרת ישראל מוסמכת לטפל באירועי אלימות והפרות סדר במשחקים, ואולם אינה מוסמכת למנוע את כניסתם של אוהדים ואוהדות לאירועי ספורט על סמך לבושם. משחקי כדורגל הם חוויה ספורטיבית, תרבותית, רגשית ופוליטית, והצופים רשאים להתבטא בהם כמו בכל זירה. אוהדים זכאים ללבוש במגרש כל דבר שמותר בכל מקום אחר", נכתב בעתירה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



