משפט
לאחר הפיטורים: זו החלטת בג"ץ בנוגע ליועצת המשפטית לממשלה
לפני מספר דקות אישרה הממשלה את הדחתה של היועצת המשפטית גלי בהרב מיארה מתפקידה, מפלגת יש עתיד הודיעה כי תגיש עתירה נגד הפיטורים
הממשלה אישרה לפני דקות אחדות את הדחתה של היועצת המשפטית לממשלה, מה שגרם לגל של תגובות מהמערכת הפוליטית, אך שעה בלבד לאחר מכן אירע טוויסט בעלילה, כאשר בג"ץ הוציא צו הקפאה לפיטורים. אחים לנשק הגיבו על הדחתה של גלי בהרב מיארה מתפקידה בטענה שבמקום לעסוק בשוויון בנטל והחזרת החטופים, הממשלה עוסקת בנושאים הלא חשובים.
מאחים לנשק נמסר: "ממשלת החורבן משחקת בנדמה לי – ברור לכל בר דעת שבג"ץ יפסול את ההדחה הלא חוקית הזו לאלתר. במקום להשקיע את כל הזמן בהשבת החטופים ובקידום השוויון בנטל – הם מבזבזים זמן יקר בנושאים שנועדו לפלג את העם ולהסית נגד מערכת המשפט ומוסדות שלטון החוק. ממשלה שפוגעת בביטחון המדינה תוך כדי המלחמה. הגיע הזמן לשלוח אותם הביתה".
עו"ד ד"ר אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון: "מעולם לא היינו עדים למהלך כה חמור של הפרת החלטת בית משפט בצורה כה בוטה ומובהקת. הממשלה פועלת לקביעת עובדות בלתי הפיכות בשטח תוך פגיעה מהותית בסמכות השיפוטית ובשלטון החוק. המהלך הבלתי חוקי מהווה פגיעה חסרת תקדים בעצמאות מוסד הייעוץ המשפטי ובמערכת האיזונים והבלמים של הדמוקרטיה הישראלית. אסור לאפשר לממשלה להמשיך במהלך זה אף רגע נוסף."
מפלגת יש עתיד הודיע כי תגיש עתירה נגד הפיטורים: בעתירה נכתב כי ההחלטה התקבלה בהליך בלתי חוקי, תוך עקיפת כל מנגנוני הביקורת ונועדה לפגוע בעצמאות הייעוץ המשפטי ולהכפיף אותו לרצון פוליטי. חה״כ קארין אלהרר, חברת ועדת חוקה שחתומה על תצהיר העתירה: ״הממשלה לא רוצה ייעוץ משפטי, היא רוצה צייתנות, היא בוחרת לוותר על שלטון החוק, ואנחנו בוחרים להילחם עליו ועל הדמוקרטיה״.
התנועה לאיכות השלטון הגישה היום (4.8.2025) בקשה דחופה לבית המשפט העליון למתן צו ביניים שיקפיא מיידית את החלטת הממשלה על פיטורי היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה. עתירת התנועה תוקפת את החלטת ממשלה 3125 שמטרתה לשנות מן היסוד את מנגנון סיום הכהונה של היועץ המשפטי לממשלה - מהליך הנשען על בחינה מקצועית עצמאית למנגנון פוליטי הנשלט כולו בידי הממשלה. כפי שהודו משיבי הממשלה בעצמם, הם החליטו על שינוי הכללים לאחר שנכשלו בניסיונותיהם להרכיב ועדה מקצועית שתקבל מראש את עמדת הממשלה.
התנועה מציינת כי קיים חשש ממשי לקביעת עובדות בלתי הפיכות בשטח, לרבות מינוי יועץ משפטי חלופי והדרת היועצת המכהנת מכל ישיבות הממשלה והקבינט. צעדים אלה עלולים להוביל לנזק מיידי וחמור לעצמאות מוסד הייעוץ המשפטי ולמערכת האיזונים והבלמים במשטר החוקתי של ישראל.
להפסקת כהונתה של היועצת המשפטית לממשלה, המכהנת כראש התביעה הכללית, השלכות חמורות על ניהולו התקין של ההליך הפלילי התלוי ועומד נגד ראש הממשלה וכן על שורת חקירות פליליות בעניינם של שרים וחברי ממשלה מכהנים. כפי שציינה היועצת המשפטית עצמה: "בפועל, הממשלה מפטרת את התובעת הכללית במשפט ראש הממשלה, באמצעות כללים חדשים, נעדרי בקרה, ששונו תוך כדי תנועה".
מעבר לבקשה להקפאת החלטת הפיטורים, התנועה מבקשת מבית המשפט ליתן צווי ביניים משלימים שיאסרו על הממשלה לקדם מינוי של יועץ משפטי חלופי, ושיחייבו את הממשלה בשיתוף פעולה מלא עם היועצת המשפטית המכהנת. חשוב לציין כי היועצת המשפטית לממשלה עצמה תמכה במפורש במתן צו הביניים המבוקש.
עו"ד ד"ר אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון: "מעולם לא היינו עדים למהלך כה חמור של הפרת החלטת בית משפט בצורה כה בוטה ומובהקת. הממשלה פועלת לקביעת עובדות בלתי הפיכות בשטח תוך פגיעה מהותית בסמכות השיפוטית ובשלטון החוק. המהלך הבלתי חוקי מהווה פגיעה חסרת תקדים בעצמאות מוסד הייעוץ המשפטי ובמערכת האיזונים והבלמים של הדמוקרטיה הישראלית. אסור לאפשר לממשלה להמשיך במהלך זה אף רגע נוסף."
עו"ד תומר נאור, סמנכ"ל אסטרטגיה ומשפט בתנועה לאיכות השלטון: "ממשלת ישראל מתכנסת בזמן מלחמה כדי להדיח יועצת משפטית לממשלה שמפריעה לה לעבור על החוק. ממשלה שמבטלת את הוועדה המקצועית שאמורה לדון בהליך כזה, ממשלה שקרוב לחצי מחבריה נמצאים בשלב כזה או אחר של חקירה פלילית, ממשלה שמשנה את הליך ההדחה תוך כדי תנועה ובניגוד לחוק.
גם בסטנדרטים המאוד ירודים שהממשלה הזו מציבה בשלוש השנים האחרונות, מדובר ברף חדש ומדאיג מאוד, אנחנו נפנה בעניין אל בית המשפט העליון ונבקש כי יורה לעצור את ההליך הפגום ולהורות על השארת שומרת הסף - היועצת המשפטית לממשלה - בתפקידה".
עוד ב-
מתנועת בונות אלטרנטיבה נמסר: ״הממשלה ממשיכה להסיר את שכבות ההגנה האחרונות על הדמוקרטיה הישראלית וזכויות הנשים. זהו איתות ברור על כך שהממשלה, שאיבדה כל לגיטימציה לפעילותה, מתיימרת לפרק את החברה הישראלית מבפנים. בשעה זו, יותר מתמיד, אנו מחויבות להגברת מעורבותן של נשים בעיצוב סדר היום הדמוקרטי. זהו הפיתרון לכאוס המדיני המתוחזק בידי הממשלה״.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.היועצת .מיכה 08/2025/04הגב לתגובה זו0 0החלטה נכונה אבל בג"ץ ישים רגליים . הגיע הזמן שלא להישמע לבג"צ כאשר הוא פועל בניגוד לחוקי מדינה שיצרו נבחרי הציבור .סגור
-
1.לזרוק אותה לפח הזבל.. בחו"לאא 08/2025/04הגב לתגובה זו0 0אין לה זכות דיבור ולא קיום. מרשעת מושחתות בשיאהסגור



