משפט

קשת 12, הוט ו-YES בתביעת ענק: דורשים פיצויים במיליונים ממטא

חברות התוכן הגדולות בישראל, קשת 12, הוט ו-YES תובעות את מטא ב-2.6 מיליון שקל, זאת בטענה כי החברה של צוקרברג מאפשרת לשדר ולפרסם באמצעות הרשתות החבתריות שלה שירותי טלוויזיה פיראטיים שמפיצים את תכניהן
מערכת ice |  1
מטא-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
חברות התוכן הגדולות בישראל, קשת 12, הוט ו-YES הגישו תביעת ענק על סך של 2.6 מיליון שקל נגד חברת מטא, זאת בטענה כי החברה של מארק צוקרברג, בבעלותה בין היתר אינסטגרם ופייסבוק, מאפשרת לשדר ולפרסם באמצעות הרשתות החבתריות שלה שירותי טלוויזיה פיראטיים שמפיצים את תכניהן.
על פי כתב התביעה שפורסם היום (שני) ב"כלכליסט" והוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שלוש החברות טוענות כי למטא יש את "האחריות הבלעדית להפרה תורמת ועקיפה של זכויות היוצרים של התובעות, בשל עצימת עיניים ואדישות מוחלטת לפעילות מפרת זכויות היוצרים של התובעות שמתבצעת ברשתות של הנתבעת".
בנוסף לשלוש חברות התוכן הגדולות, הצטרפו גם מספר חברות ישראליות נוספות לתביעה בהן זיר"ה, סרטי יונייטד קינג, צ'רלטון וערוץ הספורט. החברות דורשות ממטא להסיר את הפרסומות שמפרות את זכויות היוצרים שלהן ולהימנע מאישור של פרסומות דומות בעתיד.
בנוסף על כך, טוענת כל התובעות כי הכסף מאותן פרסומות מגיע להן, ועל כן הן דורשות פיצויים על סך של 2.6 מיליון שקל. הן טוענות כי אותם ערוצים פיראטיים מפרסמים אצלן באמצעות תוכן ממומן וקידום פוסטים. במטא טוענים מנגד כי הם פועלים בנושאים כאלה רק אם יש תלונות אודות הפרסום שעולה אצלה בפלטפורמוטות השונות.
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    למשהוא נגמר האוכל?
    ישראלי משועמם 05/2025/29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חחחחח זירה עכשיו נכנסת לפרסום? יפה מאוד
    סגור