בעולם

מיליונים הפגינו נגד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ: זו הסיבה

מיליוני בני אדם הפגינו הלילה ב-2,500 מוקדים בארצות הברית והעולם נגד ממשל טראמפ, לטענת המפגינים הנשיא האמריקאי אחראי על המצב התקוע בו נמצא הממשל ומחו בנוסף גם נגד המשטר הצבאי שמנהיג טראמפ לטענתם
דסק עולמי | 
דונלד טראמפ (צילום shutterstock)
מלבד יישום הסכם הפסקת האש בעזה, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עסוק בימים האחרונים גם בענייני פנים. הלילה נערכו הפגנות במוקדים רבים בארצות הברית במחאה נגד "המשטר הצבאי" של טראמפ וגם במחאה על המצב התקוע בו נמצא הממשל והשבתת הממשל הפדרלי. מלבד ארצות הברית, הפגנות נערכו גם מול שגרירויות אמריקאיות ברחבי העולם.
למרות שההפגנות נערכו נגדו, האשים טראמפ את המפלגה הדמוקרטית במצב התקוע בו נמצא הממשל, זאת לאחר שלטענתו דחו את המו"מ לפתיחת הממשל עקב המחאה: "יש אנשים שאומרים שהם רוצים לעכב (את פתיחת הממשלה מחדש) בגלל זה, 'המלך', זה לא מלך". הוא הוסיף: "הם אומרים, הם מתייחסים אליי כאל מלך. אני לא".
כזכור, זה כבר חודש בו הממשל האמריקאי מושבת עקב המו"מ הכושל של הנשיא מול המפלגה הדמוקרטית בקונגרס, והם לא תומכים בהסכם התקצוב של הממשל. יחד עם דבריו של הנשיא, גם מנהיגים אחרים במפלגה הרפובליקנית יצאו נגד המחאות בטענה כי הן אנטי אמריקאיות. יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון טען כי ההפגנות גורמות לממשל להיות מושבת.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה