בעולם
לאחר ירידה של 82% בהשקעות הזרות: זה הצעד הבא של ניו זילנד
ראש ממשלת ניו זילנד הודיע על שינויים בתוכנית ויזת הזהב למשקיעים זרים, זאת במסגרת אירוע של לשכת העסקים של אוקלנד. מטרת הרפורמה היא להרחיב את אפשרויות ההשקעה, לפשט תהליכים בירוקרטיים ולהציע תמריצים להשקעות ארוכות טווח
כריסטופר לאקסון, ראש ממשלת ניו זילנד, הכריז בימים האחרונים על שינויים משמעותיים בתוכנית ויזת הזהב למשקיעים זרים, זאת במסגרת אירוע של לשכת העסקים של אוקלנד. לדבריי לאקסון, הרפורמה החדשה נועדה להרחיב את אפשרויות ההשקעה, לפשט תהליכים ביורוקרטיים ולהציע תמריצים משמעותיים להשקעות ארוכות טווח במדינה.
עד כה, משקיעים זרים שהיו מעוניינים להשקיע בניו זילנד, נדרשו לעמוד בקריטריונים מחמירים, שכללו מגבלות על סוגי ההשקעות, חובת שהייה ממושכת במדינה, ודרישות לבקיאות בשפה האנגלית. בעקבות מדיניות זו, חוותה ניו זילנד ירידה חדה של 82% בהשקעות הזרות במסגרת תוכנית "משקיע פלוס ויזה" – ממיליארד דולר ניו זילנדי ל-176 מיליון דולר ניו זילנדי בלבד, לפי נתונים שסיפקה שרת האוצר ניקולה וויליס בראיון לבלומברג.
החל מה-1 באפריל, תוכנית ה- Active Investor Plusתעודכן באופן משמעותי ותכלול שתי קטגוריות השקעה חדשות: Growth – מסלול השקעות בסיכון גבוה יותר, הכולל השקעות ישירות בעסקים ניו זילנדיים. מסלול זה מחייב השקעה מינימלית של 5 מיליון דולר לתקופה של לפחות שלוש שנים, עם דרישת שהייה של 21 ימים בניו זילנד.
עוד נודע, כי קיים מסלול גמיש יותר המכונה Balanced. מדובר במסלול שמשלב השקעות בסיכון נמוך, כולל אג"ח ממשלתיות, בהשקעה כוללת של 10 מיליון דולר לתקופה של חמש שנים. מחזיקי ויזה זו יידרשו לשהות לפחות 105 ימים בניו זילנד, עם אפשרות להפחתת ימי השהייה אם ההשקעה תעלה על 10 מיליון דולר. הרפורמה נועדה להחזיר את ניו זילנד למעמד תחרותי בשוק ההשקעות הבינלאומי ולהפוך אותה ליעד אטרקטיבי יותר למשקיעים גלובליים המחפשים הזדמנויות חדשות.
דניאל שמיילין, מנהל הנציגות הישראלית של Henley & Partners: "אנחנו מברכים על הרפורמה החשובה מאוד שביצעה ממשלת ניו זילנד, שתסייע להסיר את החסמים הבירוקרטים ושתעודד הזרמת השקעות זרות שיתמכו בפיתוחה של המדינה".
 צילום Henley & Partners (1) (2) (1) (2).jpg)

דניאל שמיילין, מנהל הנציגות הישראלית של Henley & Partners, צילום: יח"צ
עוד ב-
עוד הוסיף שמיילין: "בשנים האחרונות, אנחנו רואים יותר ויותר מדינות שפיתחו תוכנית הגירה תמורות השקעות, אשר מסייעות להן להזניק את הצמיחה ולממן פרויקטים של תשתיות רחבי היקף".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



