אוכל

יעקב שחר ובעלי מקס סטוק נלחמים: מי ירכוש את מקדונלדס?

אורי מקס, בעלי מקס סטוק, מצטרף להצעת קרן אייפקס ישראל בהנהגת זהבית כהן, ומנגד קבוצת מאיר של יענקל'ה שחר שניצב לצד משפחת חורש המנוסה, הזכיינית של H&M וחברת יוניון מוטורס נלחמים על הזיכיון. ההכרעה בקרוב
מערכת ice | 
יעקב שחר (צילום קובי גדוען לעמ)
אחד מאנשי העסקים המוכרים בישראל בדרך לרכוש את זיכיון מקדונלדס? בסתר וברגישות מוגברת, מקדונלד'ס העולמית מנהלת במהלך החודשים האחרונים חיפושים אינטנסיביים אחר הזכיין החדש שיוביל את האימפריה של ענקית המזון המהיר כאן בישראל.
על פי פרסום של YNET הבוקר (רביעי) הקרב על מקדונלדס בישראל הגיע לשלב מכריע, כאשר מקדונלד'ס העולמית מתכוננת לפתוח בקרוב את השלב הנוכחי במיוחד של בחירת הזכיין החדש. בחזית המתמודדים מובילים שמות מוכרים מעולם העסקים הישראלי: אורי מקס, האיש שבנה את אימפריית מקס סטוק, מאחד כוחות עם קרן אייפקס ישראל בהנהגת זהבית כהן, בעוד שבצד השני מתמצבות קבוצת מאיר של יענקל'ה שחר שמחזיק במכבי חיפה ובייבוא וולוו - לצד משפחת חורש המנוסה, הזכיינית של H&M וחברת יוניון מוטורס.

דווח כי בימים הקרובים יטוסו הנבחרים למטה החברה בארצות הברית למפגש הגורלי הראשון, בעוד שבמקביל פועל בישראל נציג בכיר של מקדונלד'ס העולמית האחראי על ניהול כל התהליך. הביקור האמריקאי צפוי לחשוף את הקריטריונים הסודיים והדרישות הקפדניות של הרשת הבינלאומית, שיקבעו בסופו של דבר מי יזכה בניהול 225 הסניפים ובהכנסות של מיליוני דולרים.
כזכור, על פי הפרסום של YNET הצעד הזה מגיע כשנה לאחר הפרידה הכואבת מעמרי פדן, האיש שהביא את המותג האיקוני לישראל לפני שלושה עשורים והפך אותו לרשת המסעדות הגדולה במדינה עם 233 סניפים ומחזור של 1.7 מיליארד שקל. הקרב על זיכיון מקדונלד'ס בישראל קיבל תפנית מעניינת עם הכרזתו של משה מנו, איל הספנות והתיירות, על כוונתו להצטרף למירוץ.
לאחר שהרשת הגלובלית החליטה לחפש בעלים חדש בעקבות האירועים הטראומטיים של 7 באוקטובר, מנו מנסה לגייס קואליציה של משקיעים או לחלופין להקים אחת בעצמו. הצעד הזה לא מפתיע במיוחד כשמדובר באיש שהוכיח שהוא מבין בהסעדה המונית - מניהול ארבע מסעדות בקרוזים המכילים יומיומית 1,800 נוסעים רעבים ועד תפעול המלונות והדיור המוגן שבבעלותו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה