רכילות עסקית
ביל גייטס גאה: כך בתו הצליחה לגייס 30 מיליון דולר
בתו של מייסד מייקרוסופט הקימה פלטפורמת קניות בגדי יד שנייה והצליחה לגייס הון, זאת לאחר מענק ראשוני מתכנית היזמות החברתית של סטנפורד על סך 250 אלף דולר
התפוח לא נופל רחוק מהעץ: בתו של מייסד מייקרוסופט ביל גייטס, פיבי גייטס, הצליחה לגייס 30 מיליון דולר למיזם שלה "פייה". את המיזם פיבי הקימה יחד עם חברתה ללימודים באוניברסיטת סטנפורד סופיה קיאני. הגיוס נעשה לפי שווי חברה של 180 מיליון דולר.
בין המשקיעים נמנים סמנכ"לית התפעול לשעבר של מטא שריל סנדברג, כריס ג'אנר, היילי ביבר ועוד. פייה, הינה פלטפורמת קניות בגדי שנייה המבוססת על בינה מלאכותית אשר הושקה באפריל האחרון. החברה כיום מונה 12 עובדים, וממוקמת במנהטן שבניו יורק, ארצות הברית.

פיבי גייטס. קרדיט: shutterstock
ביל גייטס ורעייתו לשעבר מלינדה לא השקיעו בחברה. לאחרונה, קרן ביל ומלינדה גייטס, הקרן הפרטית הגדולה והעשירה בעולם שהוקמה בשנת 1994, מכרה 17 מיליון מניות מיקרוסופט ברבעון השלישי של השנה.
עוד ב-
על פי הדיווח של הבלוג "גורו-פוקוס", מדובר בירידה של כ-65% מהאחזקה של הקרן הפרטית בחברת התוכנה האמריקאית. מלבד זאת, הקרן העשירה בעולם הצליחה למכור 10% מאחזקתה בחברת ברקשייר האתווי של היזם וורן באפט. ביל ומלינדה גייטס החליטו למכור גם את כלל אחזקותיה של הקרן בחברת התקשורת קראון קסטל ובחרת השילוח UPS.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



