השוק
קרן ביל ומלינדה גייטס מכרה מרבית ממניותיה בענקית מיקרוסופט
ביל ומלינדה גייטס חוגגים: קרן ההשקעות שבבעלותם מכרה 17 מיליון מניות מיקרוסופט ברבעון השני של השנה. במקביל, היא מכרה 10% מהאחזקה בחברת ברקשייר האתווי
קרן ביל ומלינדה גייטס, הקרן הפרטית הגדולה והעשירה בעולם שהוקמה בשנת 1994, מכרה 17 מיליון מניות מיקרוסופט ברבעון השלישי של השנה. על פי הדיווח של הבלוג "גורו-פוקוס", מדובר בירידה של כ-65% מהאחזקה של הקרן הפרטית בחברת התוכנה האמריקאית. עוד נודע, כי מניית מיקרוסופט זינקה בכ-21% מתחילת השנה ונסגרה בעליות של 1.4% ביום שישי.
מלבד זאת, הקרן העשירה בעולם הצליחה למכור 10% מאחזקתה בחברת ברקשייר האתווי של היזם וורן באפט. ביל ומלינדה גייטס החליטו למכור גם את כלל אחזקותיה של הקרן בחברת התקשורת קראון קסטל ובחרת השילוח UPS.
עוד ב-
כידוע, הקרן הפרטית של ביל ומלינדה גייטס נשלטת במשותף על ידי ידידם, המיליארדר וורן באפט. בשנת 2012 הוא תרם לקרן 1.5 מיליארד דולר. בכיר נוסף שפועל בקרן הוא אביו של ביל, ויליאם הנרי "ביל" גייטס השני. כזכור, במאי האחרון ביל גייטס הודיע כי הוא יעביר כמעט את כל הונו האישי דרך קרן הצדקה עד שנת 2045 במטרה להיאבק בעוני ובמחלות בעולם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



