השוק

מגדל ביטוח בסקירה: כך משפיעה הלחימה בעזה על שוק ההון

חטיבת ההשקעה בחברת הביטוח מגדל סוקרת את השפעות המלחמה בעזה על שוק ההון, ממנה עולה כי במלחמות נוטים מדדי המניות לרדת בהתחלה ולהתייצב ככל שהמערכה נמשכת, כך שלא בהכרח המלחמה פוגעת בשוק ההון
מערכת ice |  1
ביטוח מגדל (צילום Magma Images)
חטיבת ההשקעות במגדל ביטוח ופיננסים מפרסמת סקירה של השפעת המצב הבטחוני על שוק ההון:
"קשה לתאר קשר חד וברור בין אירועים ביטחוניים לשוקי הון. בוודאי מוקדם מדי להתנבא לגבי ההשלכות הכלכליות של מתקפת הטרור בעוטף עזה. נקודות פתוחות מרכזיות בטווח הקצר נוגעות להיקף התגובה הצבאית והשאלה אם הלחימה תתפשט לזירות נוספות. מדדי המניות נפתחו ביום ראשון בירידות חריפות לאור ממדי האירוע אך נכון ליום שלישי ישנה התייצבות ונראה כי התגובה בשער השקל מתונה יותר לאחר הודעת בנק ישראל על תמיכה בשער החליפין.
"הדעה הרווחת לגבי אירועים גיאופוליטיים היא שבשיא ההפתעה והפחד, מדדי המניות נוטים לגלם תרחישים שליליים באופן קיצוני, אך די במהרה המניות חוזרות לתמחר את השגרה שקדמה לאירוע. דוגמא טובה לכך היא מלחמת לבנון השנייה, האירוע הצבאי המשמעותי ביותר בעשרים השנים האחרונות. מדד המעו"ף נפל בכמעט 10% בימים הראשונים לאחר פריצת המלחמה אך תוך חודשיים הציג ריבאונד מלא. המסר הכללי הוא שהמשקיעים התרגלו לכך שלמערכות השונות בעזה ובלבנון אין השפעה מהותית על הכלכלה ועל רווחיות החברות לטווח ארוך.
"למרות התבנית המוכרת, צריך לכבד את המציאות המורכבת אליה נקלעה ישראל בשנה האחרונה עם מאפיינים של "סופה מושלמת". על רקע הרפורמה המשפטית ועליית מפלס המתח בחברה, ראינו ביצועי חסר בנכסים ישראלים ביחס לחו"ל. השקל במיוחד נחלש מעבר לקורלציה ההיסטורית המקובלת. ברור כי הוספת הממד הביטחוני תעצים השפעות אלו בטווח הקצר. מה עוד שללא קשר לאירועים פוליטיים וביטחוניים, ישראל חשופה להתאמה העולמית לסביבת ריביות גבוהה יותר ביחס לעשור הקודם, דרך רגישות של משקי בית ממונפים והאתגרים המורכבים העומדים בפני מגזר ההייטק ושוק הנדל"ן.
"יחד עם זאת צריך לזכור שלמשברים ביטחוניים לעיתים יש השפעה חיובית לטווח ארוך באמצעות הגברת לכידות חברתית הנחוצה להתמודדות אפקטיבית עם אתגרים חיצוניים. למרות הקשיים בשנה האחרונה, הכלכלה הישראלית נהנית מפוטנציאל צמיחה גבוה, מאזן תשלומים טוב, עודף של רזרבות מט"ח, רמת חוב פרטי סבירה ואינפלציה נמוכה ביחס לרוב העולם. בנוסף ניתן להעריך בזהירות שכל נושא הרפורמה המשפטית שהיה במחלוקת ושהשפיע שלילית על שוק המניות בארץ, זז הצידה ולא סביר שיקודם בשנה הקרובה. ברור כי האתגרים המרכזיים הם בתחום הביטחוני והחברתי. אך גם בשוק ההון אין מקום להיכנס לפאניקה.

"מנקודת מבטו של המשקיע לטווח ארוך, גישה הגיונית היא להיות מודע לסיכונים אך גם להבין שאין מקום לשינוי משמעותי. מעבר לכך, תנועות חדות לעתים מייצרות הזדמנויות, למשל ירידות רוחביות הנובעות ממכירה של מדדים נוטה לייצר הזדמנויות בנכסים ספציפיים".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לא קראתי וזה לא משנה
    גילעד 10/2023/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה שמשנה הוא שכשהכל ייסתיים מגדל שלצערי אני מבוטח אצלה, תפתח את הלב ואת כל הכספים שלה שיבואו תושבי ותושהות ישראל הנפגעים בנפש, בגוף וברכוש לדרוש את כספי הביטוח בלי להרים קשיים כמו תמיד. אם זה ייקרה אני מוכן ללכת עירום שבוע.
    סגור