השוק
מחסור חמור בקמח תופח בישראל: מה קורה במפעל של אסם?
מחסור חמור נוצר בקמח התופח של חברת אסם, שמורגש בשבוע האחרון בכל הסופרמרקטים בישראל, זאת בעקבות "אילוצי ייצור במפעל וכן תחילת ייצור מוצרים כשרים לפסח"
על רקע מחסור חמור בשבועות האחרונים בחמאה ובחלב בקרטונים בין היתר, בחדשות 12 דיווחו היום (שני) על מחסור חמור שנוצר גם בקמח התופח של חברת אסם, שמורגש בשבוע האחרון בכל הסופרמרקטים בישראל.
באוסם מסרו בעקבות המחסור בקמח התופח כי "המחסור נובע מאילוצי ייצור במפעל וכן תחילת ייצור מוצרים כשרים לפסח". כזכור, היום דווח כי תנובה וטרה מצמצמות על פי גורמים בתעשיית המזון את כמויות החמאה שהן מייצרות בצורה משמעותית, כאשר לטענת גורמים בתנובה הדבר נובע בעקבות מחסור בשומן, כאשר המחסור בחמאה בשוק הישראלי הוביל לעליית מחירים משמעותית.
לקוחות טוענים כי הם נאלצים לשלם יותר כסף משום שהם נדרשים לחפש חלופות מיובאות, שלרוב יקרות בצורה משמעותית מהחמאה הישראלית. המחסור במדפים נראה לעין וכמות הסחורה מועטה מאוד עד כדי לא קיימת.
עוד ב-
בעוד מחיר החמאה של תנובה עומד על סכום הנע בין 3.75 ל-4 שקלים ל-100 גרם (לעתים גם מעט יותר), החמאה המיובאת נמכרת במחיר גבוה משמעותית עם תוספת של לפחות 50% למחיר, בין 6 ליותר מ-9 שקלים ל-100 גרם בלבד, כך שאריזת חמאה מיובאת של 200 גרם תעלה לכם לפחות 12 שקלים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(7):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
6.הגילה 13 נתניהקדוש סוניה 05/2023/03הגב לתגובה זו0 0חבל מאוד שחסר קמח אוסם מאז כל העוגות שלי לא מצליחותסגור
-
5.נבלות זה מה שיש לי לומרממ 02/2023/13הגב לתגובה זו0 0ושוב נבלות ...סגור
-
4.אין כבר על מה לכתוב, כתבה מיותרת.קורא 02/2023/11הגב לתגובה זו0 0כמו שנאמר בתגובה מספר 1. על מוצר שאין בו שום צורך, לא היה ולא יהיה. האדם הסביר משתמש בקמח רגיל ואבקת אפיה.סגור
-
3.מחיר יקר לחמאה מיובאתדורית דוד 02/2023/11הגב לתגובה זו0 0למה יש אישור ליבא חמאה ולמכור אותה במחיר מופקע? הרי היבוא צריך להוזיל מחיר. ואם לא מוזיל קחו מהקרטלים את האישור ליבא חמאה יקרה!סגור
-
2.אוסםרוני 02/2023/06הגב לתגובה זו0 0רוצים להעמיד את הציבור שלא קונה אסםסגור
-
1.אני לא אסבול אם יחסר. יש קמח רגיל ויש אבקת אפיהיפה 02/2023/06הגב לתגובה זו5 0קמח תופח זה שיא העצלות. מה הבעיה להוסיף א.אפיה לקמח רגיל? 2 שניות עבודה? על זה אני צריכה לשלם אקסטרה מחיר למוצר בסיסי ומסובסד? חלס להפחיד אותנו. עוד לא נפלנו על הראש.סגור
-
אנשים חיים בסרטחחחח 02/2023/12הגב לתגובה זו0 0מספרים להם סיפור וחושבים שמדובר בקסם. כולה אבקת אפיה לתוך הקמח. הזיה שמשלמים על זה פער של עשרות ואף מאות אחוזים.סגור