השוק

נכנסים מתחת לאלונקה: רשות ניירות ערך תפחית את דרישות האגרה בעלות של כ-39 מיליון שקל

הרשות לניירות ערך הודיעה על תכנית הפחתת אגרות לתקציב הרשות בגובה של 39 מיליון שקלים; יו"ר הרשות, ענת גואטה: "התכנית נועדה להקל על החברות והעסקים במשבר מתוך תפיסה כי אנו, כגוף ציבורי, צריכים להירתם ולשרת את המשק והציבור"

ניר קומם | 
יור רשות ניירות ערך ענת גואטה (צילום ענבל מרמרי)
הרשות לניירות ערך הודיעה היום (שני) על כוונתה להקל על הגופים המפוקחים להפחית את תשלום האגרות, זאת בשל המשבר הכלכלי שנגרם עקב התפשטותו של נגיף הקורונה. לאור המצב והשלכותיו על הפעילות העסקית, וכן בהתאם למדיניות שמוביל שר האוצר ישראל כ"ץ, גיבשה הרשות תכנית להפחתת האגרות במסגרת הוראת שעה. מתווה הביצוע סוכם גם מול יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני.
התכנית תתבצע בשתי תקופות זמן: ראשית, בטווח הקרוב – תתבצע הפחתה חד פעמית באגרות הגופים המפוקחים שספגו פגיעה משמעותית בפעילותן העסקית בעקבות הקורונה. שנית, בטווח הרחוק – תתבצע הפחתה רוחבית של האגרות השנתיות העתידיות של 2021-2023 בשיעור של 10% לכלל הגורמים שמשלמים אגרות לרשות, הן עבור יחידים והן עבור תאגידים. עלות תכנית ההפחתות מוערך בכ-39 מיליון שקלים.
התכנית מחכה כרגע לאישור מליאת הרשות ולעריכת תיקון בתקנות האגרות, שדורש אישור הן של שר האוצר והן של ועדת הכספים בכנסת.
"מקור המימון היחידי לתקציב הרשות הוא האגרות המשולמות על ידי הגופים המפוקחים על ידה", מוסרת יו"ר הרשות, ענת גואטה. "הרשות אינה ממומנת מתקציב המדינה. ההפחתה תמומן מתוך התקציב, בהתאם לצפי ההכנסות ובהתייחס לאילוצים ולאתגרים עמם מתמודדת הרשות. התכנית נועדה להקל על החברות ועל העסקים בעת משבר מתוך תפיסה כי אנו, כגוף ציבורי, צריכים להירתם ולשרת את המשק והציבור".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה