השוק

מנכ"ל אמזון במסר למשקיעים: "תמשיכו להחזיק, זה ישתלם לכם"

מנכ"ל אמזון יצא השבוע לגייס את תמיכת המשקיעים אחרי שתוכנית ההשקעות העצומה של החברה בבינה מלאכותית הבהילה את השוק. 200 מיליארד דולר בשנה אחת - זה הרבה כסף, ומן הסתם עולה השאלה: האם אמזון יודעת מה היא עושה?
רוי שיינמן | 
אמזון נכנסת לשוק הבינה המלאכותית (צילום shutterstock, vecteezy)
כשחברה מכריזה שהיא מתכוונת להוציא 200 מיליארד דולר בשנה אחת, השוק בדרך כלל לא מתלהב. במקרה של אמזון, שהודיעה על כך לצד הדוחות, המניה צנחה מיד. המשקיעים חששו, האנליסטים הרימו גבה - ואנדי ג'אסי, מנכ"ל החברה, הגיב בדיוק כפי שמצופה ממנכ"ל שמאמין בדרך שלו: הוא יצא להסביר.
"בינה מלאכותית היא הטרנספורמציה הטכנולוגית הגדולה ביותר בחיינו", אמר ג'אסי בראיון. "היא תשנה כל חוויית לקוח שאנחנו מכירים, ותיצור חוויות חדשות שעדיין לא דמיינו".
זו לא סתם רטוריקה שיווקית. ג'אסי מנסה לענות על שאלה מהותית שמטרידה כיום את מי שמחזיק מניות אמזון בתיק ההשקעות שלו או שוקל לרכוש.
הביקורת העיקרית נגד האסטרטגיה של אמזון ברורה: החברה צפויה לסיים את 2026 עם תזרים מזומנים חופשי שלילי. במילים פשוטות - היא מוציאה יותר ממה שהיא מכניסה, לפחות בטווח הקצר. עבור משקיע שמחפש תשואה מהירה, זה לא נשמע טוב.
ג'אסי דוחה את הביקורת הזו. לדבריו, המבקרים פשוט לא מבינים את המודל העסקי. "אנחנו חייבים להוציא הון ומזומנים מראש, הרבה לפני שאנחנו יכולים לייצר מהם הכנסה", הסביר. "מרכזי נתונים ותשתיות דיגיטליות לא מייצרות רווח ביום שהן נפתחות - הן עובדות לאורך שנים".
הטיעון הזה הגיוני, אבל הוא גם מצריך סבלנות - משהו שלא תמיד יש לשוק.
כדי לתמוך בגישה שלו, ג'אסי מצביע על ההיסטוריה של אמזון עצמה. לפני שג'אסי הפך למנכ"ל, הוא עמד בראש חטיבת Amazon Web Services - יחידת הענן שהפכה לאחד ממנועי הצמיחה הגדולים בתולדות עולם הטכנולוגיה.
המספרים שהוא מציג מרשימים: "אחרי שלוש השנים הראשונות של גל הבינה המלאכותית הנוכחי, קצב ההכנסות שלנו כבר עולה על 15 מיליארד דולר - פי 260 מה שהיה לנו בשלוש השנים הראשונות של AWS". ל-AWS בשלמותה צפויה השנה הכנסה של כ-166 מיליארד דולר.
"כשיש שינוי בסדר גודל כזה, אתה רוצה להמר בגדול", אמר ג'אסי. "חיינו את הסרט הזה פעם אחת כבר עם AWS - ואני חושב שהסיפור יתפתח שוב, אבל עם הכנסות ותזרים מזומנים גדולים הרבה יותר".
הנקודה שלו: ברגע שההכנסות מהבינה המלאכותית יתחילו לעמוד ביחס להשקעות, מרווחי הרווח ותזרים המזומנים ייראו הרבה יותר טוב. זה מה שקרה עם AWS, שהייתה כמעט בלתי מורגשת שנים לפני שהפכה לזרוע הרווחית ביותר של אמזון.
מניית אמזון כבר מחקה את כל ירידות פברואר ואף שברה שיא חדש לאחרונה. אבל השאלה האמיתית היא לא מה קרה אתמול - אלא מה יקרה בשנתיים-שלוש הקרובות. מי שמחזיק במניית אמזון שם כסף על ההימור הגדול הזה. ג'אסי מבקש מהם להישאר רגועים ולחשוב לטווח ארוך.
הסיכונים לא הולכים לשום מקום: התחרות מגוגל, מיקרוסופט וחברות AI ייעודיות כמו אנתרופיק היא עזה. השוק יכול להתקרר. תשתיות ענן שנבנות היום עלולות להניב פחות ממה שמצופה. ואם הבינה המלאכותית לא תיצור את המודלים העסקיים שאנשים מדמיינים היום - ההשקעות הענקיות ייראו בדיעבד כפזיזות.
אבל ג'אסי, שבנה יחידה שהפכה לאחד ממנועי ההכנסות הגדולים בתעשייה, לפחות יודע מה זה אומר להמר בגדול ולצאת צודק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה