השוק
הכלכלן הבכיר מזהיר: תשכחו מהמלחמה, השוק בדרך לטלטלה
השבוע הקרוב: הדוחות תופסים את מרכז הבמה בעוד החששות מזעזוע במחירי הנפט דועכים לעת עתה - זה הצפי לשינוי בשוק, וממה כדאי למשקיעים להיזהר
בעוד הדוחות תופסים את מרכז הבמה בעוד החששות מזעזוע במחירי הנפט דועכים לעת עתה, כריסטיאן גאטיקר, ראש מחקר ביוליוס בר חושף בפנינו איך ההתפתחויות בשוק צפויות להמשיך ולהשפיע על המשקיעים.
הגיאופוליטיקה עדיין נוכחת ברקע, אך השפעתה המתפוגגת מסיטה את המיקוד לעבר דוחות החברות ולוח מקרו־כלכלי דליל יותר – כאשר הפד חוזר למרכז הבמה דרך וושינגטון.
הסכסוך במזרח התיכון – וכל התפתחות אפשרית נוספת לעבר פתרון – עשוי עדיין לשלוט בכותרות, בהתאם לאירועים. עם זאת, בהשוואה לחודש שעבר, אחיזתו בשווקים נחלשה בבירור. ככל הנראה, רק הסלמה מחודשת ומשמעותית תחזיר אותו לרמת הדומיננטיות שאפיינה אותו בעבר, כאשר הוא לבדו כמעט והכתיב את סנטימנט השוק.
בתוך הוואקום המקווה הזה, דוחות החברות תופסים באופן מובהק את מרכז הבמה. עונת הדוחות צוברת תאוצה משמעותית, בהובלת חברות אמריקאיות אך מתרחבת בהדרגה גם לאזורים ולמגזרים נוספים. עם פרסום תוצאות מצד חברות מובילות ממגוון תעשיות – מתעשייה וטכנולוגיה ועד פיננסים – המשקיעים יחפשו אישור לכך שהחוסן התאגידי מסוגל לעמוד בפני אי־ודאות גיאופוליטית ותנאים פיננסיים הדוקים יותר. התחזיות קדימה יהיו קריטיות במיוחד, כאשר החברות מתמודדות עם לחצי עלויות, אי־ודאות בביקוש ושינויים בדינמיקת הסחר הגלובלית.
לעומת זאת, לוח הנתונים המקרו־כלכליים נכנס לתקופת רגיעה יחסית באמצע החודש. אמנם עדיין צפויים להתפרסם נתונים רלוונטיים – כולל מדדי מנהלי רכש (PMI), נתוני אינפלציה וסקרי סנטימנט – אך נראה כי אף אחד מהם לבדו לא צפוי לשלוט בנרטיב. במקום זאת, זרימת הנתונים תשמש בעיקר כבדיקת רקע למסלול הכלכלה העולמית, שעד כה נותר יציב אך לא מרשים.
למרות תקופת “החשכה” הרשמית של הפד לקראת החלטת הריבית בשבוע הבא, הבנק המרכזי לא צפוי להיעלם מהזירה. להפך – שימוע האישור של מועמד ליו״ר הפד, קווין וורש, מחזיר את המדיניות המוניטרית למוקד דרך הערוץ הפוליטי, כאשר השווקים קשובים לכל רמז לגבי מסגרת המדיניות העתידית וכיוון ההנהגה.
עוד ב-
לסיכום, נראה כי השווקים נמצאים בתהליך מעבר מתנודתיות המונעת מגיאופוליטיקה לעבר תמהיל מסורתי יותר של דוחות חברות וציפיות למדיניות. השאלה האם שינוי זה יתברר כבר־קיימא תלויה פחות באירועים מתוזמנים, ויותר בשאלה האם הרקע הגיאופוליטי ימשיך להישאר תחת שליטה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.דירה להשקעה זה הפסדים ענקייםיוספי 04/2026/21הגב לתגובה זו0 0מחירי הדירות יורדים.הריבית על המשכנתא כפולה מתשואת השכירות.המנוף של המשכנתא מכפיל את ההפסדים.סגור



