השוק
אחרי 18 שנה: המנכ"ל הנודע יעזוב בדרמת ענק, המניה מתרסקת
חברת אדובי דיווחה על תוצאות הרבעון והכתה בתחזיות, אולם ספקנות של משקיעים לגבי השתלבותה בעידן הבינה המלאכותית, ועזיבתו של המנכ"ל המיתולוגי מקריסים את המניה
לאחר 18 שנים בתפקיד, מנכ"ל אדובי (Adobe), שנטאנו נאראיין (Shantanu Narayen), הודיע על כוונתו לפרוש מתפקידו. נאראיין יישאר בתפקיד המנכ"ל עד שהדירקטוריון ימנה לו מחליף, ולאחר מכן ימשיך לכהן כיושב ראש דירקטוריון החברה. המניה צוללת למעלה מ-8% לפני פתיחת המסחר.
תחת הנהגתו של נאראיין, אדובי עברה מהפך היסטורי ממודל של מכירת רישיונות תוכנה מסורתיים למודל מבוסס מנויים בענן (Creative Cloud). בתקופתו זינקו הכנסות החברה מפחות ממיליארד דולר ליותר מ-25 מיליארד דולר בשנה, ומספר העובדים צמח לכ-30,000.
עם זאת, פרישתו מגיעה בתקופה מתוחה: אדובי מתמודדת עם לחץ גובר מצד משקיעים וחששות סביב התחרות העזה מצד כלי בינה מלאכותית יוצרת (Generative AI), שמאיימים לשבש את שוק העיצוב. למרות שהחברה פרסמה דוחות כספיים חזקים לרבעון הראשון של 2026 - עם הכנסות של 6.4 מיליארד דולר וזינוק בהכנסות ממוצרי ה-AI שלה - מניית אדובי צנחה בכ-7% עד 9% במסחר המאוחר בעקבות ההודעה.
עוד ב-
דירקטוריון החברה מינה ועדה מיוחדת לאיתור המנכ"ל הבא, שתבחן מועמדים פנימיים וחיצוניים. במכתב לעובדיו כתב נאראיין כי "זוהי אינה פרידה, אלא זמן להתבוננות", והביע ביטחון מלא ביכולתה של אדובי להוביל את עידן היצירתיות החדש שמוגדר על ידי הבינה המלאכותית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



