השוק
קסטרו עם זינוק של 53% ברווח - המניה קופצת
אחרי האכזבה מדוחות אורבניקה אתמול שהפילו את שתי המניות במסחר, קסטרו מציגה תוצאות טובות לרבעון השלישי והמניה מתאוששת. כמה הרוויחה ברבעון ובכמה עלו ההכסנות?
קבוצת קסטרו-הודיס חזרה למסלול צמיחה ברבעון השלישי של 2025, לאחר רבעון שני מאתגר במיוחד שהושפע ממבצע "עם כלביא" והוביל לסגירת חנויות והפסדים כבדים.
ההכנסות של הקבוצה ברבעון החולף זינקו בכ-11.4% והגיעו לכ-565.5 מיליון שקל לעומת כ-507.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, בעוד שהרווח הנקי זינק בכ-53% לכ-25 מיליון שקל אל מול כ-16.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
התוצאות החיוביות משקפות כאמור התאוששות מהמשבר שפקד את הקבוצה, אך עדיין משאירות אותה מתחת לביצועי תשעת החודשים הראשונים של השנה כולה, כשהרווח הנקי בתקופה המצטברת הסתכם בכ-48.3 מיליון שקל לעומת כ-76.9 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
על פי הערכות החברה, הפגיעה הישירה במהלך מבצע "עם כלביא" הובילה לאובדן של רווח תפעולי פוטנציאלי של כ-35 מיליון שקל בשל סגירת החנויות, נתון שמסביר במידה רבה את הפער בביצועים השנתיים.
המכירות בחנויות הזהות של כלל מותגי הקבוצה כולל אתרי הסחר המקוונים גדלו בכ-6.8% ברבעון והגיעו לכ-501.9 מיליון שקל, כאשר תחום אופנת ההלבשה צמח בקצב של כ-6.2% ותחום אביזרי האופנה הציג גידול חזק במיוחד של כ-8.5%.
הפדיון החודשי הממוצע למטר רבוע של כלל מותגי הקבוצה בישראל עלה בכ-5.6% והגיע לכ-2,057 שקל לעומת כ-1,947 שקל ברבעון המקביל אשתקד.
מנגד, תחום הקוסמטיקה המשיך להתקשות עם קיטון של כ-11% במכירות החנויות הזהות, דבר שהשפיע באופן על הרווחיות של המגזר שרשם רק כ-601 אלף שקל רווח תפעולי לעומת כ-2.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון בתחום נובע משילוב של קיטון במכירות, גידול בעלויות הרכישה ועלייה בשיעור ההנחה הממוצעת, לצד גידול בהוצאות שכר העבודה והשיווק.
המותג של קסטרו, עבר מהפסד תפעולי של כ-13.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד לרווח תפעולי של כ-5 מיליון שקל ברבעון האחרון, תוך גידול של כ-9.7% בהכנסות לכ-156.6 מיליון שקל.
אורבניקה והודיס הציגו הכנסות משולבות של כ-203.8 מיליון שקל, גידול של כ-11.1% ביחס לאשתקד, כאשר אורבניקה תרמה כ-122.8 מיליון שקל והודיס כ-81 מיליון שקל.
מגזר אופנת ההלבשה כולו רשם גידול של כ-79.4% ברווח התפעולי לכ-20.9 מיליון שקל, בעוד שמגזר אביזרי האופנה תרם הכנסות של כ-177.8 מיליון שקל עם רווח תפעולי של כ-31.9 מיליון שקל, גידול של כ-6.8%.
הרווח התפעולי של הקבוצה כולה זינק בכ-28.9% לכ-53.3 מיליון שקל וייצג כ-9.4% מהמחזור לעומת כ-8.1% ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הגולמי עלה בכ-12.6% לכ-322.5 מיליון שקל והגיע לכ-57% מהמחזור לעומת כ-56.4% אשתקד. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הגיע ל-72.8 מיליון שקל ברבעון, לעומת תזרים שלילי של כ-9.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הקבוצה סיימה את התקופה עם כ-341 מיליון שקל במזומנים ועודף מזומנים על חוב פיננסי של כ-248 מיליון שקל. נכון למועד הדוח, מנתה רשת החנויות של הקבוצה 354 חנויות ודוכנים בישראל ו-8 נוספים בחוץ לארץ.
עם זאת, התלהבות המשקיעים מהתוצאות החזקות של הקבוצה נפגעה בעקבות פרסום דוחות אורבניקה, החברה הנסחרת בנפרד מאז מאי השנה במסגרת ההנפקה.
אורבניקה דיווחה אמנם על גידול של כ-12% בהכנסות לכ-242.5 מיליון שקל, אך הרווח הנקי שלה צנח בכמעט 50% לכ-8.6 מיליון שקל בלבד, בעיקר בשל עלויות חד פעמיות משמעותיות הקשורות למעבר למרכז לוגיסטי חדש במושב חפץ חיים בעלות שנתית של כ-40 מיליון שקל.
גם הרווח התפעולי של אורבניקה נפגע קשות והסתכם בכ-18.7 מיליון שקל לעומת כ-29 מיליון שקל אשתקד, ירידה של כ-35%. המניה צללה בכ-9% במסחר אתמול ומאבדת עוד 5% היום וגררה איתה את מניית קסטרו שירדה גם היא אתמול בכ-9%.
"אנו מסכמים רבעון של צמיחה משמעותית בכל הפרמטרים המרכזיים - בהכנסות, ברווח ובמכירות החנויות הזהות - המשקפת את המשך המומנטום החזק של הקבוצה גם בשנת 2025. התוצאות הללו הן תוצר של תוכנית עבודה מדויקת ושל עוצמת המותגים שלנו והוכחה לכך שהאסטרטגיה שלנו ממשיכה להניב תוצאות טובות", מסר יאיר אוחיון מנכ"ל קבוצת קסטרו-הודיס.
"אנו רואים גידול עקבי במותגי הקבוצה, לצד המשך התרחבות אורבניקה, וכן הצלחה במעבר לקונספט החנויות החדשות של הודיס. היעדים שהצבנו למותג קסטרו מתממשים והדבר מביא לשיפור מתמשך של גידול במכירות החנויות הזהות וברווחיות. הקולקצייה הנוכחית מצליחה ומייצרת תנועה משמעותית של לקוחות בחנויות וברבעון השלישי המותג קסטרו עבר להציג רווח תפעולי לעומת הפסד תפעולי ברבעון המקביל אשתקד.
לקבוצה איתנות פיננסית חזקה ואנו ממשיכים לפעול להעמקת היתרון התחרותי והגדלת הרווחיות באמצעות תמהיל מותגים משתלם, תוך יצירת סינרגיה בפעילות הקבוצה, שיפור תהליכים וייעול תפעולי. במהלך הרבעון הרביעי הושלם המעבר לפעילות ממרכז הלוגיסטיקה החדש של אורבניקה, מהלך שצפוי לשפר את היעילות התפעולית ולתמוך בהמשך הצמיחה", סיכם אוחיון.
עוד ב-
הסיפור של הקבוצה נותר חיובי בטווח הבינוני והארוך, אך המשקיעים יצטרכו כנראה להמתין עוד כמה רבעונים כדי לראות את ההשפעה המלאה של ההשקעות הנוכחיות ולוודא שהשחיקה ברווחיות של אורבניקה אכן זמנית כפי שהחברה טוענת.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



