השוק

שופרסל מזנקת לשיא כל הזמנים: מה עומד מאחורי העלייה הפתאומית?

מניית ענקית הקמעונאות קופצת ב-5% ומגיעה לשיא חדש - אלו הסיבות למומנטום החיובי במניה ומה קורה למניות הרשתות האחרות?
רוי שיינמן |  1
שלומי ויוסי אמיר (צילום יונתן בלום, shutterstock)
מניית שופרסל ממשיכה המומנטום המרשים שלה ונסחרת היום בעלייה של כ-5%, כשהיא מגיעה לשיא חדש בשווי שוק של 11.5 מיליארד שקל. היום החברה לא מסרה דיווח מהותי, אך נראה שהמניה נהנית ממומנטום חיובי מתמשך שנבנה במהלך השנה האחרונה.
העלייה משפיעה גם על יתר רשתות המזון: רמי לוי עולה כ-5% ויוחננוף מתחזקת ב-3.8%.
מאז שהאחים שלומי ויוסי אמיר השתלטו על שופרסל בפברואר 2024, החברה עוברת טרנספורמציה עסקית מרשימה. צעדי ההתייעלות כללו סגירת סניפים לא רווחיים, קיצור שעות פעילות והשקת פורמט החנויות החדש "יוניברס" - עם 18 סניפים שכבר עברו מיתוג מחדש מתוך 30 מתוכננים.
התוצאות מדברות בעד עצמן: הרווח התפעולי כמעט הוכפל מ-118 מיליון שקל ברבעון השני של 2023 ל-235 מיליון שקל באותו רבעון ב-2025, כאשר שולי הרווח זינקו מ-3.4% ל-6.4%. האנליסטים בפסגות העריכו שניתן להגיע לשולי רווח של 7% תוך שנתיים.
אחד השינויים המשמעותיים ביותר הוא בצד המאזן. מחוב נטו של כמעט מיליארד שקל בסוף 2023, שופרסל הגיעה למצב של כמעט אפס חוב - רק 9 מיליון שקל. הפחתה דרמטית זו מעניקה לחברה גמישות משמעותית להשקעות עתידיות ומפחיתה באופן מהותי את הסיכון הפיננסי.
למרות העליות האחרונות, בפסגות ציינו לפני מספר חודשים שהמניה עדיין נסחרת בהנחה. בשנה האחרונה מדד ת"א-125 עלה ב-50% ורמי לוי ב-43%, בעוד שופרסל הסתפקה בעלייה של 28%.
בית ההשקעות קבע מחיר יעד של 54 שקל - המשקף פוטנציאל לעלייה של 31%.
גם הסביבה הכלכלית תומכת: הצריכה הפרטית נותרה יציבה, שיעור האבטלה נמוך, והציפיות להפחתות ריבית ב-2026 (לרמה של כ-3%) יוצרות תמריץ נוסף לצמיחה. רשתות השיווק מצליחות לאזן בין האינפלציה לשמירה על נאמנות הלקוחות, כאשר החברות המובילות מוכיחות יכולת ניהול תפעולי איכותי.
עם זאת, חשוב לזכור שהשוק תחרותי במיוחד, והצמיחה במכירות בחנויות זהות של שופרסל עדיין נחלשה. השאלה היא האם החברה תצליח להמשיך את התוכנית האסטרטגית ולתרגם את ההתייעלות לצמיחה בהכנסות - אך לפי מהלך המניה היום, המשקיעים מאמינים בהמשך הדרך.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    כתבה שלא משקפת מה קורה בחברה
    מי שיודע 11/2025/13
    הגב לתגובה זו
    0 0
    נחכה לסוף החודש לראות את הרבעון ואז נדע כמה הם מתרסקים ומאבדים לקוחות. התייעלות לא יכולה להיות לאורך זמן, צריך הכנסות. הריצו את המניה עם עסקה עם ביג שמן הסתם לא תקרה. הקדנציה של האחים תיהיה קצרה, באו לאקזיט חליבה ובזה הצליחו
    סגור