השוק

שופרסל באיום חריג: הסכם כרטיסי האשראי עם כאל יבוטל?

ההסכם הבלעדי עם דיסקונט וכאל, שנמשך עד 2030 ועודכן לאחרונה ב-2022, מהווה עמוד שדרה בהערכת השווי של כאל ובאטרקטיביות שלה למשקיעים. העברת השליטה למתחרים עסקיים של הרשת במסגרת המכרז למכירת כאל כמו מוטי בן משה או ג'ורג' יביא מבחינתם לפתיחת ההסכם וסיומו
דסק עסקים | 
שלומי ויוסי אמיר (צילום יונתן בלום, shutterstock)
רגע לפני הכרעת המכרז הגורלית על עתיד כאל, מתגברת הדרמה הכלכלית כאשר שופרסל יוצאת למתקפה נמרצת נגד בנק דיסקונט והנהלת כאל. ענקית הקמעונאות, הנשלטת בידי האחים אמיר, שולחת אולטימטום ברור באמצעות מכתב רשמי לדירקטוריון כאל: העברת השליטה למתחרים עסקיים תביא להפרת ההסכם האסטרטגי שקושר בין החברות מאז 2018.
על פי הפרסום היום (חמישי) של כלכליסט, הרקע לדרמה מרתק במיוחד כאשר שני המועמדים המובילים לרכישת כאל, מוטי בן משה הבעלים של דור אלון עם רשתות אלונית ו-AM:PM, וג'ורג' חורש המחזיק בשליש מסופר פארם המתחרה ברשת BE, הם יריבים ישירים של שופרסל בזירה הקמעונאית הישראלית.

הקרב אינו רק עניין של כבוד אלא מתמקד בנכס יקר ערך - מועדון הלקוחות של שופרסל עם 2.3 מיליון חברים ו-600 אלף כרטיסי אשראי, שהופך אותו לאחד מגורמי הכוח הגדולים בשוק הצרכני הישראלי. ההסכם הבלעדי עם כאל, שנמשך עד 2030 ועודכן לאחרונה ב-2022, מהווה עמוד שדרה בהערכת השווי של כאל ובאטרקטיביות שלה למשקיעים. 
כזכור, כל זאת מגיע אחרי שהרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן הודיעה לחברת שופרסל על כוונתה להטיל עליה עיצום כספי בסך 1,971,840 שקל,  לאחר שמצאה כי קיים יסוד סביר להניח שהפרה את הוראות חוק הגנת הצרכן. לחברה קיימת על פי הוראות חוק הגנת הצרכן זכות טיעון תוך 45 ימים ממועד מסירת ההודעה, והיא זכאית להעלות טענות משפטיות ועובדתיות, הן כנגד הכוונה להטיל עיצום כספי והן לעניין סכומו.
לפי הבדיקה אותה ערכה הרשות, סעיפי החוק שהופרו: סעיף 17ב(א)-(ב)  חובת הצגת המחיר הכולל על גבי הטובין, סעיף 2(א)(13) – איסור הטעיה של צרכן בכל עניין בעסקה, בכלל ועל פרטים מהותיים לעסקה, בפרט. מחיר המוצר הינו פרט מהותי. סעיף 2(א)(8) – איסור הטעיה של צרכן בכל עניין בעסקה, תוך דגש על פרטים מהותיים לעסקה. מקום הייצור(גידול) של המוצר הינו פרט מהותי. וסעיף 17(א) – חובת סימון ארץ הייצור באופן בולט וצמוד לתוצרת החקלאית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה