השוק

כך הגיבו השווקים לתקיפה ההיסטורית של צה"ל בקטאר

הניסיון החריג של ישראל לחסל את הנהגת חמאס בדוחא מכה גלים בעולם ומשפיע גם על השווקים – איך המשקיעים בישראל ובעולם רואים את התקיפה ומה קורה למחיר הנפט?
רוי שיינמן | 
הבורסה נפתחה למרות המלחמה (צילום פלאש 90/ עטיה מוחמד, יחצ)
צה"ל ביצע תקיפה מפתיעה בדוחא, בירת קטאר, כנגד הנהגת חמאס במטרה לפגוע ולחסל את בכירי ארגון הטרור. התקיפה הפתיעה את המשקיעים, אך הם הגיבו אליה באופן דומה לתגובה אחרי התקיפה הישראלית באיראן בחודש יוני – וצבעו את המסכים בירוק.
מדדי הדגל של הבורסה קפצו עד 1.8% ומדדי ת"א 35 ות"א 125 ננעלו בשיאים חדשים. כמו התקיפה באיראן, גם כן ההערכה היא שהוסר איום נוסף מעל ישראל, וכי המהלך צפוי להביא להתפתחויות חיוביות, כולל אפילו סיום המלחמה והחזרת החטופים.
בשלב הזה אלו רק הערכות, תוצאות התקיפה עדיין לא ברורות כמו גם האם תגיע תגובה מצד חמאס או אפילו מצד איראן, אבל המשקיעים רואים במהלך התפתחות חיובית שמקרבת את סיום המלחמה, ועל כן האופטימיות בשוק המניות.
לתקיפה השפעות גם על שווקים אחרים – מחיר הנפט למשל קופץ בכ-1.5% למחיר של 63.2 דולר לחבית. קטאר היא לא ממדינות הנפט הגדולות בעולם, אך היא מייצאת כמות השווה לבערך 1.5% מהאספקה העולמית. למרות שישראל לקחה אחריות בלעדית על התקיפה, קיים חשש מסוים שקטאר תפנה אצבע מאשימה גם אל ארה"ב והמערב, ותגיב עם צמצום או הפסקת האספקה של הנפט שיוצא מתחומה.
בוול סטריט בינתיים המשקיעים לא מייחסים את אותה החשיבות לתקיפה, כשהמדדים נסחרים במגמה מעורבת בין ירידות של 0.1% לעליות של 0.1%. בעוד ארה"ב הייתה מודעת לתקיפה, ההבהרה על כך שלא הייתה מעורבת מסירה חשש שהיא תיגרר פעם נוספת לעימות באזור, ועל כן המשקיעים בינתיים רגועים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה