השוק

בית ההשקעות בתחזית דרמטית: מדד ה‑S&P 500 בדרך לשיא

בית ההשקעות ג'פריס עדכן בחדות את תחזיתו לסוף 2024 למדד המוביל בשוק האמריקאי, ומעריך כעת שהמדד יטפס ל-6,600 נקודות – היעד הגבוה מבין כל הבנקים הגדולים בוול סטריט
מערכת ice | 
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בית ההשקעות האמריקאי Jefferies פרסם עדכון דרמטי לתחזית השנתית שלו עבור מדד S&P 500, והעלה את יעד סוף השנה מ‑5,600 ל‑6,600 נקודות – זינוק של 1,000 נקודות מהתחזית הקודמת, ומעל התחזיות של בנקים גדולים אחרים כמו גולדמן זאקס, מורגן סטנלי ו־J.P. Morgan.
ההעלאה מגיעה על רקע שורת גורמים חיוביים:
נתוני רווחים מרשימים – כ‑80% מהחברות שדיווחו לרבעון השני עקפו את תחזיות הרווחים.
חוזקה תאגידית – חברות הטכנולוגיה הגדולות ("Magnificent Seven") ממשיכות להוביל ביצועים חזקים, יחד עם סקטור הפיננסים.
ציפייה להקלה מוניטרית – ג'פריס מעריך שהפדרל ריזרב יוריד את הריבית שלוש פעמים נוספות השנה, בעקבות איתותים זהירים מנגיד הבנק המרכזי, ג'רום פאוול.
 
בדו"ח שפורסם, ג'פריס מציין שהעלאת התחזית נעשתה לאור שיפור בגורמי מאקרו, צמצום החששות ממיתון, והתייצבות בשוק העבודה האמריקאי. בבית ההשקעות מעריכים כעת שרווח למניה (EPS) של מדד S&P 500 יעמוד על כ‑267 דולר השנה – קפיצה של כמעט 10% מהתחזיות הקודמות.
לפי דיווחים נוספים, ג'פריס משנה כיוון ממגמה שמרנית יחסית, והופך לאחד מהשחקנים האופטימיים ביותר בשוק.
בעוד מרבית האנליסטים עדיין נוקטים גישה שמרנית עם תחזיות שנעות בין 5,200 ל‑5,600 נקודות, ג'פריס הוא היחיד מבין הבנקים המרכזיים שצופה 6,600 נקודות עד סוף 2024. התחזית מציבה את ג'פריס בראש רשימת האופטימיסטים, וייתכן שתשפיע גם על תחזיות הבנקים האחרים בשבועות הקרובים.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה