השוק

גל עזיבות בבנק ישראל: המנכ"לית הודיעה על סיום תפקידה

לאחר שמנהל חטיבת משאבי אנוש רונן קופמן הודיע לפני כמה ימים על סיום תפקידו, כעת גם המנכ"לית שולמית גרי הודיעה במפתיע על עזיבה ולא תמשיך לקדנציה נוספת. לבקשתו של הנגיד תמשיך בתפקיד עד ינואר 2026 בלבד. הרקע: הסכסוך הממושך עם ועד העובדים שכיוון את חציו במיוחד לגרי וקופמן. הנגיד: "הניסיון והידע של שולמית היו לי לעזר רב מאוד בניווט של בנק ישראל"
מערכת ice |  1
שולמית גרי, מנכ"לית בנק ישראל (צילום איתי בלסון, מכון ויצמן למדע)
מנכ"לית בנק ישראל לא תמשיך לקדנציה נוספת על אף בקשתו של נגיד בנק ישראל. מדובר בעזיבה כפולה החודש, לאחר שרק לפני תקופה קצרה הודיע גם מנהל חטיבת הון אנושי ומשאבי ארגון, רונן קופמן, כי יסיים את תפקידו בתום הקדנציה ולא ימשיך.
הרקע לעזיבתם של שני הבכירים תוך זמן קצר מגיעה על רקע סכסוך ממושך והאשמות קשות של ועד העובדים כנגד קופמן והמנכ"לית שולמית גרי, ואף שבעה חברי ועוד התפטרו לאור כך, בתקופה בה היחסים בין ועד העובדים להנהלה מגיעים לקראת פיצוץ.
על אף הודעתה של המנכ"לית על רצונה לעזוב עם סוף הקדנציה, נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון עדיין ביקש כי לכל הפחות תמשיך בתפקידה עד שיימצא המחליף.
בתחילת אוגוסט שיגרה גרי לנגיד בנק ישראל מכתב על כוונתה לסיים את כהונתה ללא קדנציה נוספת. ואולם הנגיד ירון ביקש ממנה להישאר בתפקיד את סוף השנה, ובמהלך הזמן הזה תוקם ועדת איתור ויימצא לה מחליף.
במהלך תקופת כהונתה הובילה גרי את ההתמודדות של הבנק עם אתגרים משמעותיים ביותר שנבעו מהסביבה הגיאופוליטית והגלובלית. בין היתר הובילה מנכ"לית הבנק את הטיפול בסוגיות הבאות:
הבטחת ההמשכיות העסקית של הבנק בשעת חירום: לרבות בניית התשתיות לעבודה מרחוק בתקופת מגפת הקורונה ובעת המלחמה, הבטחת מצאי המזומנים עבור הציבור הרחב גם במצבי חירום, ובניית וחיזוק התשתיות הפיזיות והטכנולוגיות של הבנק לעבודה בשעת חירום באופן שאפשר לבנק ישראל להמשיך ולתפקד בעת מלחמה כמו בעת שגרה בביצוע תפקידיו החשובים בקידום כלכלת ישראל. 
קידום פרויקט מאגר האשראי לעסקים קטנים ובינוניים: מנכ"לית הבנק הובילה את קידום פרויקט מאגר האשראי העסקי. הקמת המאגר צפויה לאפשר את הגברת התחרות בשוק האשראי לעסקים קטנים ובינוניים ולתרום לשגשוג המשק ולצמיחה.
קידום התשתיות הפיזיות של הבנק: מנכ"לית הבנק ריכזה את תכנית האב לבנק ישראל לעשור הקרוב לתכנון התשתיות הפיזיות של בנק ישראל הן במתקניו שבירושלים והם באלו שבתל אביב. פרויקטים אלו נועדו לייצר פלטפורמה ראויה להון האנושי בנק ישראל ופתרונות אכלוס הולמים לעובדים שייקלטו בבנק בראייה עתידית ולהתייעלות תפעולית של הבנק.
קידום ההון האנושי בבנק ישראל: מנכ"לית הבנק פעלה רבות על מנת לקדם ולטפח את ההון הנושאי בבנק ישראל. זאת, הן בהיבט שיפור וטיוב הליכי הגיוס והאיתור של עובדים והן בהיבט של שימור עובדים קיימים תוך יצירת פתרונות ופיתוח אפיקים בתחומי הניידות והקידום בבנק. 
קידום האסטרטגיה של בנק ישראל: במהלך שנות כהונתה פעלה הגב' גרי לקידום האסטרטגיה של בנק ישראל כפי שהותוותה על ידי נגיד הבנק הפרופסור אמיר ירון והיא נמנתה על הצוות הניהולי המצומצם שהוביל את בניית האסטרטגיה של הבנק לשנת 2025. מתוקף תפקידה, גרי פעלה כדי להטמיע את היעדים האסטרטגיים של הבנק בתוכניות העבודה ולתת להם ביטוי הולם בתעדוף התקציבי.
 מנכ"לית הבנק, שולמית גרי מסרה "אני מודה לנגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, על ההזדמנות להוביל לצדו את בנק ישראל בתקופות סוערות ורוויות אתגרים. אני רוצה להודות לנגיד על שיתוף הפעולה ההדוק שהיווה תנאי הכרחי על מנת להתמודד בהצלחה עם האתגרים המשמעותיים שניצבו בפני בנק ישראל. בנק ישראל הוא מוסד כלכלי מוביל בנוף הישראלי ואני סמוכה ובטוחה שהוא יוסיף לשמש מגדלור מקצועי במשק הישראלי גם בשנים הבאות". 
נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון: "שולמית הצטרפה לבנק ישראל בשנת 2020 כשהיא מביאה איתה ניסיון ניהולי עשיר ומגוון מארגונים רבים ומורכבים. הגב' גרי פעלה לצדי בהובלת בנק ישראל בתקופה סוערת ומורכבת. הכישורים, הניסיון והידע של שולמית היו לי לעזר רב מאוד בניווט של בנק ישראל בשנים אלו ובהתמודדות עם האתגרים השונים שעמדו מולו. שיתוף הפעולה בינינו והמסירות של שולמית לבנק ישראל ולהצלחתו היו מרכיב חיוני לניהול פורה ואיכותי של הבנק. אני מאחל לשולמית המשך הצלחה רבה מאוד בכל אשר תפנה."
שולמית גרי מונתה לתפקיד מנכ"לית בנק ישראל בספטמבר 2020 עם סיום תפקידו של חזי כאלו.  לפני כהונתה, שימשה גרי כמנכ"לית מכון ויצמן למדע. נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, אמר אז על מינויה: "אני משוכנע כי הניסיון העשיר והידע הרב שלה בתחומי הניהול, כמו גם היכולת המוכחת להובלת פרויקטים ותהליכים ניהוליים משמעותיים, יסייעו רבות לבנק ישראל להשגת מטרותיו. אני שמח על נכונותה של שולמית לקחת על עצמה תפקיד חשוב זה בעת הזאת ומאחל לה הצלחה רבה".
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    ברוך שפטרנו
    דוד 08/2025/21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כישלון מהלך תהליך הריפוי של הבנק מתחיל היום
    סגור