השוק
טראמפ הודיע על הפסקת אש בין איראן לישראל – זה האיום החדש על השווקים
המניות מזנקות והנפט צונח בעקבות הודעת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על הפסקת אש בין איראן לישראל. אנליסטים: הסיכון להסלמה נגמר, חזרנו לתכנית המכסים של טראמפ
סערה בשווקים: דעיכת החשש להפרעות באספקה דרך מיצרי הורמוז הביאה לצלילת מחירי הנפט ביותר מ-3% בהמשך לירידה של 9% אתמול. זאת, לאחר שנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הודיע היום (שלישי) כי איראן וישראל הסכימו על הפסקת אש שתיכנס לתוקף תוך 12 שעות. לדבריו, לאחר מכן תיחשב המלחמה כאילו הסתיימה. את הדברים כתב בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו, Truth Social. בכיר בממשל אישר כי טהראן הסכימה עקרונית להפסקת אש, אולם שר החוץ האיראני הבהיר כי לא תהיה הפסקת לחימה אלא אם ישראל תחדל לתקוף.
מחירי הנפט הגיבו בצלילה חדה. נפט מסוג WTI ירד ב-3.4% לרמה של 66.15 דולר לחבית, שפל של שבועיים. זאת, לאחר שכבר אתמול נפל ב-9% על רקע התגובה המוגבלת של איראן כנגד בסיס אמריקאי, שנתפסה כסמלית בלבד.
"השוק מעריך כעת שהסיכון להסלמה נוספת נגמר, והפוקוס עובר כעת חזרה לאיומים הגלובליים, בראשם הדדליין המתקרב של מכסי המגן בעוד כשבועיים", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס פראשנט ניונהה, אסטרטג בכיר ב-TD Securities. לדבריו, פתרון מהיר מהצפוי למשבר במזרח התיכון מגביר את הציפיות להתקדמות גם בגזרות הסחר והמכסים.
השווקים הגיבו באופטימיות: החוזים העתידיים על מדד S&P 500 עלו ב-0.6% ועל מדד נאסד"ק ב-0.9%. באירופה, חוזי ה-EUROSTOXX 50 קפצו ב-1.3% וחוזי ה-FTSE ב-0.4%. באסיה נרשמו עליות חדות: מדד MSCI של מניות אסיה-פסיפיק (ללא יפן) זינק ב-1.8%, והניקיי היפני התחזק ב-1.4%. בהונג קונג עלה מדד האנג סנג ב-1.7%, ובשנחאי נוספו 1%.
גם המטבעות מגיבים: הדולר נחלש מול הין היפני בשיעור של 0.3% ל-145.70 ין, לאחר שבמהלך הלילה ירד משיא של שישה שבועות. האירו התחזק מול הדולר לרמה של 1.159 דולר. זאת, בעקבות ירידה במחירי האנרגיה ממנה נהנים האיחוד האירופי ויפן, התלויים בייבוא. ההקלה במתיחות הביאה לירידה במחיר הזהב והוא נסחר בירידה של 0.6% לרמה של 3,346 דולר לאונקיה.
"השווקים נערכו לתרחיש קצה שלא התממש – ונראה כעת שהוא גם לא יתממש בקרוב", אמר לרויטרס כריס וסטון, ראש מחלקת המחקר ב-Pepperstone. לדבריו, הדינמיקה בשטח והתגובות הדיפלומטיות מצביעות על ירידה חדה במתח.
עוד ב-
בתוך כך, תשואות האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים עלו ב-2 נקודות בסיס ל-4.35%, לאחר ירידה של 5 נקודות בסיס אתמול. סגנית יו"ר הפדרל ריזרב, מישל בואומן, רמזה כי העלייה בסיכונים לשוק העבודה מקרבת את הורדת הריבית. עם זאת, יו"ר הפד ג'רום פאוול צפוי לנאום בהמשך היום ולא ברור אם יציג עמדה דומה. השווקים מייחסים כיום הסתברות של כ-22% בלבד להורדת ריבית כבר בפגישת הריבית הקרובה, שתתקיים בסוף יולי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



