השוק
נחשף: זו המנייה שבה מחזיקים רוב המיליארדרים בעולם
דוח חדש חושף כי לא פחות מ-29 מיליארדרים בעולם מחזיקים במניה אחת - בהיקף כולל של מעל 33 מיליארד דולר. למה זה קורה והאם היא מסוגלת לצמוח אחרי הנפילה מתחילת השנה?
בתוך תנודתיות גבוהה בשוק, לצד חשש ממיתון, יש מניה אחת שמצליחה לבלוט מעל כולן – אנבידיה (סימול: NVIDIA). לפי דו"ח עדכני של אתר Insider Monkey, אנבידיה הוכתרה כ"מניית הצמיחה הטובה ביותר להשקעה בעיני מיליארדרים". כיום, לא פחות מ-29 מיליארדרים מחזיקים בה - בהיקף כולל של מעל 33 מיליארד דולר. המנייה ירדה ב-17.5% מתחילת השנה הנוכחית (16% רק בשלושת החודשים האחרונים) ורמת החששות של המשקיעים בנוגע למניות הטכנולוגיה, בעקבות מדיניות המכסים של טראמפ, עולה שלב.
מצד שני, מדובר בחברה שלא מפסיקה להפתיע: רק בשנת 2024, מניית אנבידיה זינקה ביותר מ-177%, בעיקר בזכות שליטתה בשוק המעבדים המתקדמים לתחום הבינה המלאכותית (AI). עם נתח שוק של למעלה מ-95% בתחום הצ'יפים המתקדמים ל-AI, אנבידיה מוכנה היטב להשתלט על חלק משמעותי מתעשיית תשתיות ה-AI שצפויה להגיע לשווי של 2 טריליון דולר תוך חמש שנים בלבד.
בדו"ח הרבעוני של קרן Guinness Global Innovators, נכתב: "אנבידיה שוב הייתה המניה הבולטת בתיק שלנו, כשהמעבדים שלה עומדים בלב הביקוש הגואה לצ'יפים עוצמתיים לצורכי AI. המעבד החדש 'Blackwell' עוקף משמעותית את קודמו 'Hopper', מה שמחזק את שליטתה בשוק ומקשה על מתחרות כמו אינטל ו-AMD להתחרות בה". אתמול הכריזה החברה כי לראשונה אי פעם היא תייצר מחשבי על לבינה מלאכותית, מקצה לקצה, בארצות הברית. בארבע השנים הקרובות, היא תייצר תשתיות AI בשווי של עד חצי טריליון דולר בארה״ב, וזאת באמצעות שיתוף פעולה עם TSMC, פוקסקון, Wistron, Amkor ו-SPIL.
לצד ההצלחות, החברה דיווחה על הכנסות רבעוניות של 35.1 מיליארד דולר, זינוק של 94% לעומת השנה הקודמת. גם תחום מרכזי הנתונים (Data Centers) רשם צמיחה של פי 5, בעיקר בזכות הצ'יפ H100 שנמכר בכ-40 אלף דולר ליחידה.
למרות חששות מסוימים סביב עיכובים בייצור הדגם החדש, מניית אנבידיה שומרת על מומנטום חיובי ומתמודדת היטב עם התנודתיות. אנליסטים ממורגן סטנלי שומרים על המלצת "קנייה" ומדגישים את עוצמתה של החברה גם נוכח אתגרים פוטנציאליים.
עוד ב-
כעת, רוב המיליארדרים בעולם עדיין מחזיקים בה והיא מוגדרת כעת כ"בחירה האסטרטגית של שחקני העל בשוק ההון". האם זה ישתלם להם?
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



