דיגיטל וטק
מהחודש הבא: המתחרה של ChatGPT תגביל את המשתמשים?
Anthropic תוסיף מגבלות לכלי הקוד שלה, בעקבות עומסים חריגים ותקלות חוזרות, וטענה לשימוש לא הוגן מצד חלק מהמשתמשים. האם זה הזמן לעבור לכלים מתחרים?
Anthropic, מי שעומדת מאחורי מודל הבינה המלאכותית Claude, הודיעה כי תטיל מגבלות שימוש חדשות על כלי הפיתוח שלה Claude Code, במטרה להגביל משתמשים אינטנסיביים שמריצים את השירות ללא הפסקה. ההגבלות החדשות ייכנסו לתוקף ב-28 באוגוסט ויחולו על כל מנויי השירות בתשלום, כולל במסלולי Pro, Max 100 ו-Max 200.
הכלי, שהוא סוכן הקוד הרשמי של החברה, מאפשר למפתחים לבצע משימות תכנות בצורה אוטונומית. כעת, המהלך נועד להתמודד עם שימוש אינטנסיבי ולא תקין, כמו שיתוף חשבונות או מכירה מחודשת של גישה לכלי הקוד. לדברי החברה, פחות מ-5% מהמשתמשים צפויים להיות מושפעים מהמגבלה החדשה, שמתווספת למגבלות קיימות שמתאפסות כל חמש שעות.
המערכת תאפשר שימוש שבועי מוגבל. כך למשל, במסלול Max 200, יוכלו המשתמשים ליהנות מעד 480 שעות שבועיות של המודל Sonnet 4 ועד 40 שעות של המודל Opus 4 - המתקדם ביותר של Claude. עם זאת, החברה לא פירטה כיצד היא מודדת את שעות השימוש בפועל, מה שמעורר שאלות בקרב המנויים.
עוד ב-
ההחלטה מגיעה לאחר תקופה של תקלות מרובות בשירות Claude Code, שקרס חלקית או לחלוטין לפחות שבע פעמים בחודש האחרון. ב-Anthropic מדגישים כי הביקוש הגבוה לכלי מאז השקתו גורם לעומסים כבדים, והצעדים החדשים נועדו לשמר את יציבות השירות למרבית המשתמשים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



